E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYenilenebilir enerjide dev yatırım---

Yenilenebilir enerjide dev yatırım

Yenilenebilir enerjide dev yatırım
08 Kasım 2021 - 12:30 borsagundem.com

Red Sea Development Company, ACWA Power liderliğindeki bir konsorsiyum, Kızıldeniz destinasyonunda yenilenebilir enerjiye dayanan özel tesislerin yapımını hedefleyen finansal anlaşmalara imzaları attı.

Bu proje ile tesisleri tamamen yenilenebilir enerjiye bağlı olan dünyanın en büyük turizm merkezi haline gelecek.

ACWA Power liderliğindeki konsorsiyum, "Kızıl Deniz Destinasyonu" hizmetlerinin altyapısını 25 yıl boyunca tasarlamak, inşa etmek ve işletmek için gereken finansal finansmanı sağlamayı başardı. Gelişen şirket daha sonra, içme suyu, kanalizasyon arıtma, katı atık tedarikine ek olarak, 24 saat ve yıl boyunca yüzde 100 yenilenebilir enerji tedariki sağlanmasını, yönetim, bölgesel soğutma hizmetleri ile iletişim ve veri hizmetleri sağlayan sözleşmenin süresinin bitiminden sonra da bu tesisleri işletecek.

Red Sea Development CEO'su John Pagano, bugün tüm dünyaya, bu sektördeki benzersiz ve yenilenebilir yöntemleri uygulama yoluyla turizmin gelişmiş unsurlarını ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarını birleştirme imkanını garanti ettiklerini ifade etti. Ayrıca Kızıldeniz’in, ulusal elektrik şebekesinden tamamen bağımsız olması sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarından kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, tamamen sürdürülebilir bir turizm merkezi olacağını belirtti.

Pagano, “2030 Suudi Vizyonu’nun hedefleriyle uyumlu olan bu önemli başarıyı elde etmemiz, Kızıldeniz destinasyonuna daha fazla yabancı yatırımcı çekme yeteneğimizi yansıtıyor. Aynı zamanda Kızıldeniz kıyısında inşa ettiğimiz bu entegre turizm destinasyonunun içeriklerine ve yapabileceklerine olan büyük ulusal güveni de doğrulamaktadır.” dedi.

Sözleşmeye göre, 2023'e kadar toplam 407 megavat güneş PV kapasitesi sağlanacak. Destinasyon, tamamlandığında yılda yaklaşık 760 bin megavat yenilenebilir enerji üretmek için gerekli altyapı ile donatılmış olacak. Bu, destinasyonun gün boyunca yenilenebilir enerji üretmesine olanak sağlayacak ve aynı zamanda 1.000 megavat kapasiteli dünyanın en büyük pil depolama tesisinin inşasını ve işletmesini de içerecek. Böylece yaklaşık 99 bin araç veya 78 bin evde kaynaklanan emisyonların azaltılmasına eşdeğer olan, destinasyonun çevresindeki karbon emisyonlarının yılda yarım milyon ton azaltılmasına katkıda bulunmuş olacak.

Sözleşme, günde 32 bin 500 metreküp temiz su sağlayacak üç ters ozmoz tesisinin inşasını içeriyor. Atık su arıtma tesisi, bu suyun, biyolojik çeşitliliği destekleyen ve karbon emisyonlarını engelleyen önemli doğal yaşam alanlarını geliştirecek yenilikçi bir yaklaşım benimsiyor.

ACWA Power CEO'su Paddy Padmanathan ise tüm dünyanın iklim değişikliğinin sonuçlarıyla yüzleşmeye çalıştığı bir zamanda, tüm ülkelerin karbon nötrlüğü hedeflerine ulaşmak için pratik ve somut çözümler geliştirmesi zorunlu hale geldiğini ifade etti. CEO Padmanathan, Kızıldeniz’in, karbon nötrlüğü ve sıfır plastik atık ilkesine ulaşan ilk destinasyon olmasının yanı sıra dünyadaki ilk yenilenebilir turizm destinasyonu olarak kabul edildiğini ve destinasyondaki yaşam kalitesinden ödün vermeden karbonsuz tesis hizmetleri sunarak çevresel sürdürülebilirliğin önde gelen bir örneği olduğunu ifade etti.

Padmanathan sözlerine şöyle devam etti: “Paris'teki CoP21'de belirlenen iklim değişikliği hedeflerini takip eden ve yakın zamanda duyurulan Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkılar (NDC) tarafından açıkça sınırları çizilen uzun vadeli enerji hizmetlerinin geleceğinde ulusal dönüşümde bir kuantum sıçramasını temsil eden yeni küresel standartlar belirlemede Red Sea Development Company ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz.”

Red Sea Development Company şu anda, Kızıldeniz destinasyonu anlaşmasına benzer bir anlaşmada özel tesisler hizmetleri paketi sağlamak üzere iki proje arasında entegrasyonu gerçekleştirecek ve ulusal elektrik şebekesinden tamamen bağımsız enerji kaynaklarının temin edilmesini sağlayacak bir hamleyle ‘Amaala’ için yeni bir anlaşmayı tamamlamak için çalışıyor.

Kızıldeniz destinasyonunun, geliştirme çalışmalarında önemli aşamalardan geçmiş olması dikkat çekicidir. Destinasyonda 2022 yılı sonundan itibaren misafir ağırlamak için çalışmalar devam etmektedir. 16 otelin yer aldığı birinci faz ise 2023 yılında tamamlanacak.

Lübnan Türkiye'nin yenilenebilir enerji tecrübesinden yararlanmak istiyor

 

Erdoğan'dan yenilenebilir enerji açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)