E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa imalatı yükselişini sürdürüyor---

Avrupa imalatı yükselişini sürdürüyor

Avrupa imalatı yükselişini sürdürüyor
21 Kasım 2013 - 12:59 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde imalat üretimi artışını 5. aya taşıyarak ekonomik toparlanmanın devam ettiği sinyallerine bir yenisini ekledi

Euro Bölgesi imalat üretimi Kasım ayında Almanya'nın öncülüğünde yükselişini 5. aya taşırken, bölgenin rekor uzun süreli resesyondan yavaş yavaş çıktığı sinyallerine bir yenisini ekledi.

Londra merkezli Markit Economics tarafından bugün açıklanan verilere göre imalat sektöründeki satın alım yöneticileri ile gerçekleştirilen bir endeks Ekim'de 51.3 iken Kasım ayında 29 ayın en yüksek seviyesi olan 51.5'e çıktı. Bloomberg News anketine katılan 37 ekonomistin tahmin medyanı da bu yönde gerçekleşti. Çin'de ise imalatı gösteren bir endeks son 4 ayın ilk düşüşünü gerçekleştirdi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) 7 Kasım'da yaptığı bir açıklamayla faiz oranlarını rekor düşük seviye olan yüzde 0.25'e çekerken, Başkan Mario Draghi bu kararın "yavaş olmasına rağmen yılın ikinci yarısında devam edecek olan ekonomik büyüme" baz alınarak verildiğini belirtti.

Euro Bölgesi ekonomik büyümesi 3. çeyrekte yüzde 0.1'e yavaşlarken, bir önceki 3 aylık periyodda bu rakam yüzde 0.3 olmuştu. Bloomberg anketine katılan ekonomistler bölge ekonomisinin yılın son çeyreğinde yüzde 0.2 ve 2014 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0.3 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)