E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri düşüşe geçti---

Avrupa hisseleri düşüşe geçti

Avrupa hisseleri düşüşe geçti
29 Ocak 2014 - 17:19 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, banka ve otomotiv sektörünün gerilemesi ve gelişen piyasa paralarıyla düşüşe geçti

Avrupa hisseleri, Türkiye'nin merkez bankasının faiz arttırımının gelişen piyasa paralarını destekleyememesiyle, banka ve otomotiv sektörünün kayıpları öncülüğünde satıcılı seyretti.
Fiat SpA, kârının analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 6.2 düştü. Nordea Bank AB, CEO'sunun yavaşlayan büyümeye ayak uydurmak için işten çıkarmalara başlamak zorunda kalacaklarını açıklamasıyla yüzde 3.3 zayıfladı. Mulberry Group Plc, yıl geneli vergi öncesi kârının piyasa tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 27 kaybetti. Anglo American Plc, 4. çeyrek platinyum üretiminin yüzde 25 arttığını açıklamasıyla yüzde 3.1 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.1 gerilemeyle Londra saatiyle 14:47 itibariyle 20 Aralık'tan bu yana en düşük seviye olan 320.77 puana indi. Endeks, Türkiye merkez bankasının faizleri yükseltmesiyle yüzde 1.2 kadar artmıştı.

"Zayıf gelişen piyasa paraları sebebiyle bugün hisse piyasaları volatildi," diyen Frankfurt merkezli Commerzbank AG'nin hisse stratejisti Markus Wallner, "Bu olaylar hisse piyasaları hakkındaki endişeleri arttırıyor ve Türkiye'de merkez bankasının faiz arttırımı kararının yardımı dokunmamış gibi gözüküyor. Türk lirasında bugün gördüğümüz gibi bu sonuç bulunamamış devam eden bir sorun," diye görüş bildirdi.
VStoxx Endeksi yüzde 15 sıçramayla 9 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, Stoxx 600'deki tüm hisselerin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 53 altında seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)