E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları İtalya'yla moral buldu---

Avrupa borsaları İtalya'yla moral buldu

Avrupa borsaları İtalya'yla moral buldu
24 Mart 2020 - 11:31 borsagundem.com

Korona virüsün en fazla etkilediği Avrupa ülkesi olan İtalya'dan gelen olumlu haberler Avrupa borsalarına ilaç gibi geldi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa borsaları Salı günü korona virüs yayılmasının en kötü etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da yavaşladığına dair belirsiz işaretler ve ABD’de devam eden yardım paketi görüşmelerinin yankılarıyla yükseldi.

Stoxx Europe 600 endeksi Alman holdingi Siemens'in ve Hollandalı bankacılık grubu ING'nin %9'lara ulaşan rallileriyle beraber %4 yükseldi.

İtalya'da hem virüsten kaynaklanan ölüm hem de hasta sayısına ilişkin düşüş yaşandı. Küresel danışmanlık şirketi Fundstrat’ın araştırma bölümü yöneticisi Thomas Lee’nin ifadelerine göre, “Bu, virüs vakalarının İtalya’da seyahat kısıtlamalarından sonra tepe noktasına ulaşması için 43 gün gerektiğini gösteriyor. Aynı şekilde Güney Kore’de de zirveye ulaşması için 43 günlük bir süre gerekmişti. Eğer durum bu şekildeyse Amerika Birleşik Devletleri İtalya’nın 14 gün gerisinde.”

İşte Avrupa borsalarını etkileyen diğer faktörler

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'ın kamu sağlığı departmanından yapılan açıklamaya göre virüsün Almanya'da bulaşma hızı dengeleniyor. Alman DAX endeksi açılışta %6’ya fırladı. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkedeki elzem olmayan bütün dükkanları geçici bir süreyle kapatarak insanlara evinde kalması gerektiğini söyledi.

ABD Senato’su hane halkı ve işyerleri için yapılacak yardım paketi konusunda halen anlaşmaya varamadı. Senato’nun Azınlık Lideri Chuck Schumer, Cumhuriyetçiler kanadının başında ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in yer aldığı oldukça iyi bir tartışmanın gerçekleştiğini ve anlaşma sağlanılamayan konuların  ciddi şekilde azaldığını belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Pazartesi günü Hazine tahvilleri ve mortgage destekli menkul kıymetlere sınırsız satın alma ve işyerlerine de 125 milyar dolarlık destek yapacağı açıklaması piyasaları toparladı.

Piyasalardaysa ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin orta ve yüksek kompleksli klinik laboratuvarlarda COVID-19 testi kullanılmak üzere izin vermesiyle birlikte bioMerieux şirketinin %13'lük artışı dikkat çekti.

Fransız alkollü içecek markası Pernod Richard operasyonlarını yenileyerek organik kârının bu malî yıl içerisinde yüzde %20 oranında düşürmesi bekleniyor. Şirketin Şubat ayındaki büyüme beklentileri %2 ile %4 arasında. Şirketin hisseleri %3,8 yükseldi.

Fransız CAC endeksi %4’ün üzerine kadar yükseldi. Bunun yanında gün içerisinde Asya piyasaları da rallideydi. Tokyo’da NIKKEI 225 puan birden yükselerek %7,1 oranına ulaştı ve Güney Kore’nin KOSPI kompozit endeksi %9’a kadar yaklaştı. ABD vadeli piyasasında Dow Jones endeksi 876 puanlık bir yükseliş gösterdi.

Avrupa borsalarında yükseliş % 4’ü aştı

 

Japonya Borsası yüzde 7 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı24 Mart 2020 19:40

    Endeksi bırakın gitsin kurtulalım zarardan ytd

  • Kral24 Mart 2020 19:39

    Yukarı hareket marjı 3 günlüğüne %30 olmalı bırakın gitsin hisseler zarar çok bu gece geç olmadan haber gelmeli

  • K. Kılıç24 Mart 2020 18:58

    Hayat grafiktir,gerisi pratiktir.gözle yükseliş kanalı çizilebilir arkadaşlar,hisselerin 3 yıllık grafiklerinden fiyatlara bakın,dönüşlerin neden gerçekleştiğini tahmin edin,kolay gelsin.

  • 15 yıllık tecrübe 24 Mart 2020 12:29

    Tavanı %20 yapın artık. Bist yetkilileri ne sesleniyorum.

  • VS24 Mart 2020 12:28

    bu kadar korkacağınıza yarısı kadar tedbir alsanız.daha iyi olur.benim görüşüm herşey daha iyi olacak.ilk kez bu kadar birlik ve beraberlik görüyorum.erkes taşın altına elini koymaya çalışıyor.birlik olanların yanında rabbimizde bizimle beraberdir

  • M Ali Kâhya24 Mart 2020 12:13

    Artık arada yükseliş düşüş olacak bu ortamda bunlar olur. Genel seyir orta uzun vadede yukarı doğru olacaktır. Şahsi düşünce olup yatırım tavsiyesi değildir.

  • ŞEREF SINIRSIZ24 Mart 2020 11:54

    BUNUN GARANTİSİ YOK Kİ .BİR KÜÇÜK OLUMSUZ RÜZGAR ESSE İKİ KAT EKSİDE DE KAPATABİLİR ÖRNEK GÜNLER YOKMU.ÖNEMLİ OLAN İSTİKRAR.