E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
12 Haziran 2020 - 10:11 borsagundem.com

New York borsasındaki keskin düşüşü Avrupa borsaları da takip etti

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,67 oranında değer kaybederek 350 puandan işlem gördü.

ABD'de geçen haftalarda yükselen hava yolu şirketleri ve seyahat hisseleri Perşembe günü satış dalgasından en fazla etkilenenler oldu. Önde gelen finans şirketlerinin yer aldığı KWB Bank Endeksi yüzde 9 düştü. Enerji üreticileri petroldeki düşüşe katıldı.

Hisse senetlerindeki satışın önemli bir kısmı son rallideki heyecanlı yükselişten kaynaklı olsa da, pandemide ikinci dalganın yaşanabileceğine ilişkin sinyallerin artması algıyı olumsuz etkiledi. ABD'nin en büyük dördüncü şehri Houston vakaların yeniden artışına hazırlanıyor. Buna karşın ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, vaka sayısında yeni bir sıçrama olsa bile ülke ekonomisinin kapatılmaması gerektiğini söyledi.

State Street Global Advisors küresel CIO'su Lori Heinel, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "İkinci dalga endişeleri kesinlikle olacak. Bu nedenle piyasanın bundan endişe duyması doğru. Aynı zamanda dipten inanılmaz bir yükseliş gördük. Dolayısıyla yatırımcıların kar realizasyonu arıyor olabileceği fikri, kesinlikle satışa neden olan şey." dedi.

Tüm ABD'de 2 milyondan fazla kişi enfekte durumda. Vaka sayılarındaki artış uzmanlar arasında endişelerin artmasına neden oluyor. Bu hafta başında ise tüm vaka artışı yüzde 1'in altında Mart'tan beri en düşük seviyedeydi. Ham petrol gerileyerek Nisan'dan beri ilk haftalık düşüşüne yöneldi.

Borsa İstanbul sert satışla açıldı

Piyasalarda ABD iyileşmeden dünya normale dönemiyor

Risk iştahı ile beraber kar satışları yaşanabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)