E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya Pasifik endeksleri yükseldi---

Asya Pasifik endeksleri yükseldi

Asya Pasifik endeksleri yükseldi
21 Temmuz 2021 - 09:39 borsagundem.com

Asya'da borsalarında yatırımcıların, ekonomik endişelerini yeniden değerlendirmeleriyle kayıplar bir miktar azaldı

Asya hisseleri ve ABD hazine tahvil getirileri haftanın üçüncü işlem gününde yükselirken, yatırımcıların ekonomik endişelerinde iyileşme ile haftanın kayıplarının bir kısmı geri alındı.

Artan Kovid-19 enfeksiyonları, yatırımcıların tahvil gibi güvenli liman varlıklarında istikrar arayışıyla riskli varlıkları terk etmesi sonucu bu hafta küresel piyasaları sarstı. Hisse senetleri düşerken gösterge ABD 10 yıllık getirisi Salı günü beş ayın en düşük seviyelerine indi.

Ancak Çarşamba günü, MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,17 artarak haftalık kayıplarını yaklaşık yüzde 2'ye indirirken, Japon Nikkei, bir gün önce altı ayın en düşük seviyelerini gördükten sonra yüzde 0,90 yükseldi. Kospi endeksi ise Güney Kore'nin günlük yeni korona virüs vakalarında artış bildirmesiyle yüzde 0,14 düştü.

Singapur'daki Saxo Capital Markets küresel makro stratejisti Kay Van-Petersen, "İşlem hacmi seviyesi ve düzensiz fiyat hareketi seviyesi piyasa hakkında net bir fikir vermiyor" yorumunu yaptı.

Robinhood 35 milyar dolar değerlemeyle halka açılıyor

New York borsası günü kazançla tamamladı

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)