E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya Pasifik endeksi yükselişi hız kesmedi---

Asya Pasifik endeksi yükselişi hız kesmedi

Asya Pasifik endeksi yükselişi hız kesmedi
03 Eylül 2021 - 08:35 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalar ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verilerine odaklandı. Veriler Fed cephesinde resmen başlayan varlık alımlarının azaltılması tartışmaları için kritik önem taşıyor.

Wall Street endeksleri dün yükseldi. Enerji hisseleri S&P 500 endeksini yeni bir rekora taşıdı. Yeni işlem gününde ilk vadeli işlemlerde yükseliş sürdü.

Asya Borsaları bu sabah karışık seyrederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi ocaktan bu yana en uzun yükseliş serisi ile 6 gündür artıda.

Japon Nikkei endeksi, Başbakan Suga’nın istifa kararı sonrası yüzde 2'ye varan yükseliş kaydetti.

Çin teknoloji hisseleri öncülüğünde Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 endeksleri geriledi.

Temmuz'da 943 bin artış kaydeden tarım dışı istihdamda 725 bin kişilik yükseliş bekleniyor. İşsizlik oranının da yüzde 5,4’ten yüzde 5,2’ye gerilediği tahmin ediliyor. Öncesinde çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi 625 bin kişilik artış beklentisine karşın 374 bin artışa işaret ederken, Perşembe günü açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin üzerinde düşerek pandemi döneminde görülen en düşük seviye olan 340 bin olarak açıklandı.

Çin'de hizmet PMI 16 ayın en düşük seviyesine indi. Çin'de hizmet sektörü aktivitesi, Kovid-19 Delta varyantının yayılmasını önlemek için uygulanan tedbirlerin de etkisi ile Ağustos ayında daraldı. Caixin/Market hizmet PMI Ağustos ayında, Temmuz ayındaki 54,9 puandan 46,7 puana gerileyerek Nisan 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Güney Kore'de döviz rezervleri, Ağustos ayında 5,3 milyar dolar artış gösterdi. Güney Kore Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, rezervler 458,7 milyar dolardan 463,9 milyar dolara yükseldi. Aynı ayda altın rezervleri 4,8 milyar dolar olarak kaldı.

Çin, spekülatif işlemler için teminatları artırıyor

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

Pekin Borsasının hedefi inovasyon odaklı şirketler

New York borsası günü pozitif tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)