E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında veri akışı ile karışık seyir---

Asya borsalarında veri akışı ile karışık seyir

Asya borsalarında veri akışı ile karışık seyir
16 Eylül 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde borsalar haftanın dördüncü işlem gününde yön bulmakta zorlandı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri dördüncü işlem gününde karışık seyretti.

Endeksler Japonya'da geriledi, Avustralya'da ise artış kaydetti. Çin ana karasında Shenzen endeksi yatay seyretti, Şanghay Bileşik Endeksi ise hafif arttı.

Avustralya'da işsizlik verileri takip edildi. Açıklanan verilere göre, ülkede işsizlik beklentilerden düşük seviyede gerçekleşti. Ulusal İstatistik Bürosu güçlenen iş gücü piyasası yerine güncel karantina kısıtlamaları esnasında katılım oranındaki sert düşüşe dikkat çekti.

Yeni Zelanda ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde beklentilerden fazla büyüme kaydetti. Ülke bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8 büyüdü.

Yabancı yatırımcılar geçtiğimiz hafta Japon hisse senetlerinde net alıcı oldular. 11 Eylül haftasında yabancı yatırımcılar Japon hisse senetlerinde 128,7 milyar yen tutarında net alım yaptılar. Önceki hafta da 422,8 milyar yuan tutarında net alım yapılmıştı.

Japonya'da ise ihracat verileri izlendi. Ülkede ihracat delta varyantının küresel ticaretteki toparlanma ve arz tedariğinde yaşanan sıkıntıları derinleştirmesi ile Ağustos ayında beklenenden daha fazla yavaşladı. Haziran ayındaki yüzde 37'lik artış düzeyinin oldukça altında kaldı ve yüzde 26,2 düzeyinde gerçekleşti.

Çin'de 6 büyüklüğünde deprem

ABD borsaları günü kazançla kapattı

Avrupa borsaları günü negatif tamamladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)