E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında pozitif seyir---

Asya borsalarında pozitif seyir

Asya borsalarında pozitif seyir
04 Ağustos 2021 - 08:05 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ortasında çoğunlukla kazanıma yönelse de Japonya negatif ayrıştı. Çin'de Caixin/Markit hizmet sektörüne ilişkin PMI verisi toparlanmanın güçlendiğini gösterdi

Çin ana karasında Şanghay ve Shenzen endeksleri sabah seansında pozitif seyretti, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi'nde de kazanımlar hâkimdi.

Güney Kore'nin Kospi Endeksi ile Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi de pozitif bölgede seyretti.

Japonya'da endeksler sınırlı kayıplarda.

Delta varyantının hızla yayılmasının global ekonomide toparlanmayı tehdit ettiği bir dönemde Çin'in hizmet sektöründe büyüme Temmuz ayında hızlandı. Caixin/Market Hizmet Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (hizmet PMI)Temmuz ayında Haziran ayındaki 50,3 puandan 54,9 puana çıktı.

Yeni Zelanda'da işsizlik oranı beklenmedik şekilde düşüş gösterdi. Yeni Zelanda İstatistik Bürosundan yapılan açıklamaya göre, 2021 yılı ikinci çeyrek döneminde işsizlik oranı yüzde 4,0 oldu. Piyasalarda bir önceki dönem yüzde 4,7 olan işsizlik oranının yüzde 4,5'e ineceği tahmin ediliyordu. İstihdam bir önceki döneme yüzde 1,0, yıllık yüzde 1,7 artış gösterdi.

Japonya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Şubat 2020'den bu yana 1860 işletme iflas etti. Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre, Teikoku Databank, Şubat 2020'den bu yana iflas ve adli tasfiye başvurusu yapan şirketleri incelemeye aldı. Buna göre, ülke genelinde 1860 işletme iflas etti. Bunlar arasında ilk sırada 300'den fazla firmayla yeme içme sektörü bulunuyor. Son bir yılda 180 inşaat firması, 100 turizm konaklama firması ve 100 gıda toptancısı battı.

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Avrupa borsaları, Almanya hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)