E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında karışık seyir---

Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
04 Mart 2024 - 07:30 borsagundem.com

Asya pasifik piyasaları, Japonya'nın Nikkei endeksi yeni rekor kırması ve Çin'in "İki Oturum" toplantı sonuçlarına ilişkin beklentilerle haftaya karışık seyirle başladı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi Pazartesi günü 40 bin sınırını geçerek S&P500 ve Nasdaq'in Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasının ardından yaklaşık yüzde 1 artışla yeni bir rekor kırdı.

Daha geniş Topix endeksi yüzde 0,2 artışla 2.700 seviyesini aşarak yeni bir zirveye ulaştı.

Yatırımcılar bugün Çin'in "İki Oturum" toplantılarını da izleyecek; CSI 300 endeksi yükselişle açıldıktan sonra yüzde 0,1 düşüş yaşadı. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,2 düştü.

“İki Oturum”, Çin yasama meclisi, Ulusal Halk Kongresi ve ülkenin en üst siyasi danışma organı olan Çin Halkının Siyasi Danışma Konferansı'nın eş zamanlı yıllık toplantılarını ifade ediyor.

Toplantılarda, Çin başbakanı Li Qiang'ın, gayri safi yurt içi hasıla büyüme hedefi de dahil olmak üzere dünyanın en büyük ikinci ekonomisine yönelik ekonomik ve politika hedeflerini ayrıntılandıran hükümetin çalışma raporunu sunması bekleniyor.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 1,2 yükselirken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,9 arttı. Kore piyasaları uzun bir hafta sonunun ardından işlemlere geri döndü.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 7.745,6'ya ulaştıktan sonra yatay seyretti.

Emtialar cephesinde, petrol fiyatları hafif yükseldi; ABD ham petrol fiyatları, petrolün ağır topları Suudi Arabistan ve Rusya'nın yanı sıra diğer önemli OPEC+ üreticilerinin gönüllü ham arz kesintilerini uzatacaklarını söylemesiyle dört ay içinde ilk kez kısa süreliğine 80 dolar sınırını aştı.

Yatırımcı sayısı 10 haftanın zirvesinde

 

Borsa İstanbul'un 10 yıllık mart ayı performansı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)