E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında karışık seyir---

Asya borsalarında karışık seyir

Asya borsalarında karışık seyir
19 Nisan 2023 - 07:21 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, Fed yetkililerinin gelecekteki faiz artışlarına ilişkin karışık sinyaller vermesi nedeniyle karıştı.


Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in kazanç sezonunun devam etmesi ve Fed yetkililerinin gelecekteki faiz artışlarına ilişkin karışık sinyaller vermesi nedeniyle Çarşamba günü karışık işlem gördü.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ekonomi üzerindeki etkisini görmek için ara vermeden önce 25 baz puanlık bir faiz artışı daha gördüğünü söyledi. Bu, ABD Federal Fon oranını yüzde 5 ila yüzde 5,25'e çıkarır.

Bostic'in sözleri, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın yüzde 5,50 ile yüzde 5,75 arasında daha yüksek bir terminal faiz oranından yana olduğunu söylediği sırada geldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,14 yükselirken, Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,43 ve Topix yüzde 0,37 düştü. Güney Kore'de Kospi yüzde 0,16 yükselirken, Kosdaq da yüzde 0,38 yükseldi.

Anakara Çin piyasalarının tümü düşüşle geçti, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,14 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,35 değer kaybetti. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,37 daha düşüktü ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 0,61 kaybetti.

ABD borsaları günü yatay tamamladı

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Borsalar resesyonu yeniden görmezden mi gelecek?

 

JPMorgan: Hafif bir durgunluk bile borsalarda çöküşe neden olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)