E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Wall Street etkisiyle negatif seyirde---

Asya borsaları Wall Street etkisiyle negatif seyirde

Asya borsaları Wall Street etkisiyle negatif seyirde
29 Aralık 2022 - 06:55 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcılar önümüzdeki yıla bakarken Wall Street'in bir gecede yaşadığı kayıpların liderliğinde düşük işlem gördü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 1.4, Topix yüzde 1.11 düştü. Güney Kore'de Kospi, ülkenin Kasım ayı perakende satışlarının art arda üçüncü aydır yüzde 1,8 düşmesiyle yüzde 1,44 düştü ve üçüncü çeyrekte görülen kazançları tersine çevirdi. S&P/ASX 200 Avustralya'da da yüzde 1,22 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, bugün yürürlüğe giren Kovid kısıtlamalarının daha da gevşetilmesine ve yeniden açılışla ilgili hisselerin yakından izlenmesine rağmen, ticaretinin ilk saatinde yüzde 1,4 düştü. Şehir, ticaret verilerini günün ilerleyen saatlerinde yayınlayacak.

Çin anakarasında, Şanghay Bileşik yüzde 0,43 ve Shenzhen Bileşeni yüzde 0,37 kayıp yaşadı.

ABD hükümeti, 5 Ocak'tan itibaren Çin, Hong Kong ve Makao'dan gelen havayolu yolcularının aşı durumunun uyruğuna bakılmaksızın negatif bir Kovid testi göstermesini zorunlu kılacağını duyurdu.

ABD borsaları günü ekside kapattı

 

Borsa İstanbul volatil seyreden 5 hisseye tedbir getirdi

 

Borsada satışlar hızlandı

 

ABD'den Çin'den seyahat edenlere negatif test zorunluluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)