E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftayı yükselişle tamamladı---

Asya borsaları haftayı yükselişle tamamladı

Asya borsaları haftayı yükselişle tamamladı
23 Haziran 2017 - 07:57 borsagundem.com

Borsalar petrol fiyatlarının toparlamasıyla haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Asya piyasalaarında ham petrol fiyatları hafta içinde gördüğü 10 ayın dip seviyelerinden toparlanırken, hisse senedi piyasaları bugünkü yatay seyrine karşılık haftayı yükselişle kapamaya hazırlanıyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  bugün yatay seyrederken hafta başından bu yana bakıldığında yüzde 0.4 artıda bulunuyor.
Hafta içinde Ağustos 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi gören Japonya'nın Nikkei endeksi ise bugün yüzde 0.1 artıda bulunurken, haftayı yüzde 1 yükselişle kapamaya hazırlanıyor. Doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi  ise hafta başından bakıldığında yüzde 0.3 artıda bulunurken, düne kıyasla yüzde 0.1 düşüşle 97.488'de bulunuyor.
Uzmanlar siyasi çalkantı doların değerini düşürdüğü için ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin açıkladığı sağlık yasa tasarısının izleneceğini belirttiler. Senato'daki Cumhuriyetçiler 2010 yılında önceki başkan Barack Obama döneminde yürürlüğe giren sağlık reformlarını ortadan kaldırmak için dün bir yasa tasarısı açıkladı. Ancak tasarının Senato'yu geçecek kadar destek alıp almayacağı henüz belli değil. ABD borsaları dün karışık bir performans gösterse de, S&P sağlık sektörü endeksi açıklanan tasarının ardından yüzde 1 yükseldi ve art arda beşinci defa yeni bir rekorla kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)