E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya düşüşle başladı---

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı
21 Aralık 2020 - 07:59 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde geriledi

Asya Pasifik Bölgesi'nde piysaları yeni haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başlarken, Çin pozitif ayrıştı.

Avustralya doları Sidney'de devreye sokulan yeni koronavirüs kısıtlamaları ile geriledi.

Çin Merkez Bankası tarafından beş yıllık ana faiz oranında değişikliğe gitmeyerek faizi yüzde 4.65 seviyesinde sabit bıraktı, bir yıllık faiz oranı ise yüzde 3.85'de sabit bırakıldı.

Global Times gazetesinin haberine göre, Çin'in PetroChina Şirketi’nin Sincan Şubesi Genel Müdürü Huo Cin, özerk bölgedeki Junggar havzasının güneyinde yapılan ilk sondajlar çerçevesinde 109 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin bulunduğunu söyledi. Huo, gaz keşif alanının, havzanın güneyinde 156 kilometrekarelik bir alanı kapladığını, rezervden günlük 610 bin metreküp doğal gaz ve 106,3 metreküp ham petrol çıkarmayı beklediklerini kaydetti.

ABD'de, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında uzun zamandır süren müzakerelerin ardından yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketinde anlaşmaya varıldı.

Japonya'da Başbakan Yoshihide Suga liderliğindeki kabine, 2021 mali yılı için rekor büyüklükteki bütçeyi onayladı. Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre bütçe 2020 mali yılına göre yüzde 3,8 artışya 106,6 trilyon yen olarak belirlendi. Bütçede genel harcamaları 66,9 trilyon yen ayrıldı, bu harcamaların içinde sosyal güvenlik için 35,8 trilyon yen ve korona virüs ile mücadele için 5 trilyon yen de yer aldı. Suga hükümeti, 2021 bütçesinde Savunma Bakanlığı'na geçen yıla göre yüzde 1,1 artışla 5,34 trilyon yen tahsis etti. Japonya, Savunma Bakanlığı bütçesini son 9 yıldır sürekli artırıyor. 

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 0.7 geriledi.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.4 düştü.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 0.2 azaldı.
Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.6 yükseldi.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.2 geriledi.

Merkez Bankası karar haftasında BIST 100 yükselişine devam edecek mi?

Yabancı yatırım bankaları TL tahminlerini revize etti

Merkez Bankası için en zor faiz kararı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)