E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları güçlü yükseldi---

Asya borsaları güçlü yükseldi

Asya borsaları güçlü yükseldi
21 Ocak 2021 - 08:09 borsagundem.com

Asya piyasaları haftanın dördüncü işlem gününde yükseliş kaydetti

Asya hisse senetleri haftanın dördüncü işlem gününde yükseldi. Hang Seng Endeksi 2019 yılının Mayıs ayından bu yana ilk kez 30,000 puanın üzerini gördü. Soutch China Morning Post'un haberine göre, Hong Kong Pfizer BioNTech aşısını onayladı.

Hindistan'ın Sensex Endeksi, seans öncesi işlemlerde 50,000 seviyesini aştı. Hindistan Borsası gösterge endeksi S&P BSE Sensex, yabancı yatırımcıların devam eden alımlarının etkisi ile tarihinde ilk kez 50,000 puanın üzerini gördü. Hindistan hisse senedi piyasası bu haftaki yükseliş performansını haftanın kalan günlerinde de sürdürürse üst üste 12. haftayı da yükselerek tamamlamış olacak. Bu duruk 2009 yılından bu yana en uzun yükseliş performansına işaret ediyor.

Avustralya'da Aralık ayında işsizlik oranı piyasa beklentilerinden daha aşağıya indi. Avustralya İstatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, işsizlik oranı mevsimsel düzeltilmiş verilerle yüzde 6,6 oldu. Piyasa beklentisi oranın yüzde 6,8'den yüzde 6,7'ye çıkacağı yönündeydi. İstihdam 50 bin artış gösterdi ve 12 milyon 910 bin 800 seviyesine geldi. Piyasalarda da 50 bin artış olmasını bekliyordu.

Japonya'nın ihracatı iki yıldır ilk kez artış gösterdi. Çin’e ihracatın hızlanmasının etkisi ile Aralık ayında Japonya'nın toplam ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,0 arttı. Ancak ihracat artışı yüzde 2,4 olan beklentilerin gerisinde kaldı. Kasım ayında ihracat yüzde 4,2 düşmüştü.

Japonya'nın Çin'e olan ihracatı Aralık ayında yüzde 10,2 artarken, Asya'ya ihracat yüzde 6,1 yükseldi. ABD'ye ihracat yüzde 0,7 ve Avrupa Birliği'ne ihracat yüzde 1,6 düştü. Aralık ayında ithalat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6 azaldı. Beklenti yüzde 14,0 düşüş olacağı yönündeydi. Japonya'nın ticaret fazlası ise Aralık ayında 751 milyar yen seviyesinde gerçekleşti.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 0.6 yükseldi.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.7 arttı.
Hang Seng yüzde 0.1 yükseldi.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.7 arttı.

Wall Street 46. Başkan Biden'ı rekorla karşıladı

Avrupa borsaları Biden'ın yemin töreni gününü kazançla kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)