E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ekonomik verilerle yükseldi---

Asya borsaları ekonomik verilerle yükseldi

Asya borsaları ekonomik verilerle yükseldi
19 Nisan 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri yeni haftaya yükselişlerle başladı

Küresel çapta artan korona virüs vakalarına rağmen şirket karlılıkları ve ekonomik verilerin iyileşmeye işaret etmesi ile Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlere yükselişle başladı.

Bölge genelinde yüzde 1'i aşan kazanımlara Hong Kong ve Çin öncülük ederken, Japonya yataya yakın seyretti. Güney Kore'nin Kospi Endeksi, yüzde 0,4 arttı, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, ise yüzde 0,2 yükseldi.

Japonya'nın ihracatı Mart ayında, Kasım 2017'den bu yana görülen en büyük artışı yaşadı. Japonya Maliye Bakanlığı verilerine göre Mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,1 arttı. Ekonomistler, Şubat ayında yüzde 4,5 azalan ihracatın Mart ayında yüzde 12,4 artmasını bekliyorlardı. Mart ayında ithalat ise geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 5,7 yükseldi. Şubat ayında yaşanan yüzde 11,8'lik artışın ardından Mart ayında ithalatın yüzde 4,7 artacağı öngörülüyordu.

Çin'in İhracat Konteyner Nakliye Endeksi(CCFI) düşüşünü ikinci haftaya taşıdı. Şanghay Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, Endeks 1858,01 puandan yüzde 0,2 aşağı gelerek 1853,53 puana indi. Bir önceki hafta da endeks yüzde 0,7 düşüş göstermişti.

Borsada büyük fırsat sunan hisseler

 

Borsada ‘bayram haftası’ iyimserliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)