E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşırı satışlar doyuma ulaştı sıra yükselişte---

Aşırı satışlar doyuma ulaştı sıra yükselişte

Aşırı satışlar doyuma ulaştı sıra yükselişte
30 Mart 2020 - 10:57 borsagundem.com

JPMorgan stratejistleri küresel piyasalarda aşırı satışların doyum noktasına ulaştığını ve yatırımcıların yükseliş trendine hazır olması gerektiğini bildirdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan stratejistleri dünya ekonomilerinde daralma sürerken hisse senetleri ve krediler gibi birçok riskli varlığın en düşük noktasına ulaştığını belirtti.

JPMorgan baş stratejistlerinden John Normand önderliğiyle cuma günü hazırlanan rapora göre olağanüstü mali teşvikler, resesyon benzeri fiyatlandırma ve yatırımcıların pozisyonlarını değiştirmeleriyle birlikte piyasanın canlanması ve sabitlenmesi için gerekli şartlar oluştu. Buna karşın korona virüsün yayılma oranları halen belirsizliğini koruyor.

Normand yazısında, “Riskli piyasalarda enfeksiyonun (korona virüs) yayılma oranları belirsizlik ve virüsün sürecini arttırdığı sürece oynaklık da devam edecek fakat temel ve teknik açıdan risk seçimlerini haklı gösterecek yeterli değişimler var” ifadelerine yer veriyor. “Petrol fiyatları ve borç sürdürülebilirliği sorunları olan bazı gelişmekte olan piyasaların para birimleri dışında riskli piyasaların çoğunluğu büyük ihtimalle bu daralma içerisinde kendi düşüşlerini tecrübe etti.”

JPMorgan raporunda göre birçok riskli varlık yılın ikinci çeyreğinde yükselişe geçecek. Raporun başındaki isim John Normand’a göre ucuzlayan piyasalara tekrar giriş optimal zaman iki biçimde değerlendiriliyor. İş döngüsü tahminlerine güvenenler için piyasaya giriş büyüme eğrisini yavaşlamadan bir çeyrek öncesinde ya da temel katalizörler konusunda güvensiz olanlar için değerlemelerin ekstrem seviyelere ulaşmasıyla. “Yukarıdan aşağıya olan yapılar dahi şu anda piyasalara tekrar dönmeyi ifade ediyor.”

Fakat JPMorgan’ın bu  bakış açısına herkes katılmıyor. Goldman Sachs’ın piyasa stratejisti David Kostin cuma günü piyasaların bu haftalarda daha aşağıya gideceğini ifade etti. Kostin’e göre Normand’ın bahsettiği rallinin gerçekleşebilmesi için virüsün yükselişi yavaşlamalı, mali ve para politikalarındaki teşvikler işe yaramalı ve yatırımcıların pozisyonları ve hareketleri dibe ulaşmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • c230 Mart 2020 14:31

    bunu demeseydiniz iyiydi tamda alım yapıyordum :D

  • sedat30 Mart 2020 13:34

    Coronavirüs operasyonu yakında sona erecek gibi görünüyor.Tatbikat başarıya ulaştı herhalde.Sistemin finansal aktörleri yükseliş sinyali vermeye başladı.

  • Tarık30 Mart 2020 13:14

    Etrafına bak o zaman hisse al

  • salim30 Mart 2020 12:46

    Yarın voib cilerin satışı var,,1 nisandan itibaren çıkışa başlarız,,hayırlı olsun.

  • Levski 30 Mart 2020 11:47

    Virüs krizi daha yeni başlıyor. BIST 75 bin i görmeden 1 kuruşluk hisse bile almam.

  • Kamil30 Mart 2020 13:07

    Ne en dip , ne en tepe. Dibe yaklaştığını hissettiğinde al , tepeye yaklaştığında sat. Kimse en tepeden mal sattırmaz

  • Ozan30 Mart 2020 12:57

    Satan sattı zaten. Senin gibiler almak için bekliyor. Daha düşsün de alalım diye dua ediyorlar. Milletin zararını düşünmeden. Endeks biraz dönse de iyi kağıtlar döndü. Yavaş yavas öbürleri de döner. Senin gibiler de naten yunsa hub smart gibi kağıtlara bakıp kalır. Bekle gelir 75 e gelince alırsın

  • Eren30 Mart 2020 11:29

    Aldı Alacağını milleti borsaya sokup satacak mallarını virüs aşısı bulunmadan yada hasta sayısı düşmeden piyasaya girilmez tüm sektörler durdu dünyada üretim yok tüketim var 1 ay sürerse bu süreç çoğu firma iflas noktasına gelir böyle bir durum varken nasıl böyle bir açıkla yapabilir.

  • TSCL30 Mart 2020 11:08

    Hemen hisse alalım o zaman acele edelim. Yahu kriz yeni başlıyor enayi mi millet

  • rasim30 Mart 2020 12:47

    82000 ile fiyatlandı.