E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAşı umuduyla New York borsası sert yükseldi---

Aşı umuduyla New York borsası sert yükseldi

Aşı umuduyla New York borsası sert yükseldi
18 Mayıs 2020 - 16:35 borsagundem.com

Korona virüs aşısı umuduyla New York borsası yeni haftaya sert yükselişle başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 2.87, S&P 500 endeksi yüzde 2.40 ve Nasdaq endeksi yüzde 1.75 yükseldi.

Moderna Inc.'in deneysel bir aşısı, ilk insanlı deneylerden gelen sınırlı verilere göre bağışıklık sisteminin korona virüsü defetmesine yardımcı olabileceği yönünde ümitlendirici erken sinyaller verdi.

Şirket tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada öncelikle aşının güvenliliğine bakmak için tasarlanmış olan söz konusu çalışmanın birinci faz deneyde önemli bir uyarı sinyali vermediği belirtildi. Moderna, ABD hükümetiyle beraber yürütülen çalışmayı daha geniş bir test aşamasına taşımak istiyor.

Sosyal mesafe önlemlerinin kaldırılması ve ekonomilerin, okulların ve etkinliklerin yeniden güvenli bir şekilde açılması için aşı tüm dünyada kritik önemde görülüyor. SARS-CoV-2 olarak bilinen yeni koronavirüs 4.7 milyondan fazla kişiyi enfekte etti ve 300 binden fazla cana mal oldu.

Korona virüs pandemisinin yıkıcı etkisi ilaç üreticileri, akademisyenler ve hükümetler arasında bir ilaç bulma yarışını başlatmıştı. Moderna hisseleri New York'ta piyasa açılmadan öndeki işlemlerde yüzde 26 yükseldi.

ABD'nin Huawei kısıtı teknoloji hisselerini vurdu

Borsa İstanbul, haftaya olumlu başladı

Warren Buffett’ın dönemi bitti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borusaaa18 Mayıs 2020 22:40

    Aşı umuduyla değil gelişmekte olan ülkelerden daha fiyatlı çıksınlar diyedir,coşkuyu verdikçe biz alıyoruz onlarda satıyor artık bir birimize satar dururuz

  • Muro19 Mayıs 2020 00:13

    Her dakika dip görecez diye güvercin gibi davrandık zarar ettik