E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara Barosu'ndan 'soruşturma' açıklaması---

Ankara Barosu'ndan 'soruşturma' açıklaması

Ankara Barosu'ndan 'soruşturma' açıklaması
27 Nisan 2020 - 19:09 borsagundem.com

Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada "Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur" denildi

Ankara Barosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmaya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın konuşmasındaki ifadelere ilişkin yapılan değerlendirmenin, Avukatlık Kanunu'nun barolara yüklediği insan haklarını koruma görevi ile laik ve sosyal hukuk devletinde yaşamanın gereği olduğu bildirildi.

Diyanet Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklaması nedeniyle Ankara Barosu'na soruşturma başlatılmıştı.

Yapılan açıklamada, bir cümlenin alınarak sosyal medyada organize bir şekilde çarpıtıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, anılan yazı içeriğindeki 'çağlar öncesine ait' söylemi, İslam temelinde dini değerleri değil coğrafyadan ve tüm dinlerden bağımsız olarak dünya tarihinde çağlar boyunca yaşanan trajedilere vücut veren ayrımcı ve ötekileştirici zihniyeti ifade etmektedir. Uluslararası ve ulusal düzenlemelerle yasal güvence altına alınmış bulunan en temel insan haklarını savunmaya dönük ve hiçbir suç unsuru içermeyen bu açıklamamız nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımızda soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur."

Diyanet İşleri Başkanı açıklaması sonrası soruşturma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bekir27 Nisan 2020 22:16

    Özür dilemek,kıvırmaktan iyidir.

  • ERDİ27 Nisan 2020 22:15

    Baro kendi görevini yapmalı,biryerlere ayar verme konuşması değil,,o günler geride kaldı artık.

  • mehmet27 Nisan 2020 21:55

    bunu yapanlar ağırlaşıtırlmış müebbet hapis cezası verilmelidir , buna peşkeş çeken alttakiler de cezalandırılmalıdır. Yazıklar olsun baroya yazıklar olsun bizi savunacak bunun gibi avukat müsveddelerine

  • BİR DOST27 Nisan 2020 21:29

    Hükumetin ve yetkililerin her dediğinin tersini savunan ve yapan bu güruhun, Diyanet İşleri Başkanının dediğinin tersini yapmalarından endişeliyim. 

  • Sinan27 Nisan 2020 20:01

    U dönüşü yapmak için geciktiniz ne mal olduğunuz ortaya çıktı ahlaksız insanlar

  • abdullah27 Nisan 2020 19:31

    ahlaksızlık ve insanlığa zarar getirebilecek hiçbir fiil ve davranış insan hakkı olamaz. pis işleri savunmak ancak pisliklerin işi olabilir. Allah tevbe nasib etsin.