E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet İşleri Başkanı açıklaması sonrası soruşturma ---

Diyanet İşleri Başkanı açıklaması sonrası soruşturma

Diyanet İşleri Başkanı açıklaması sonrası soruşturma
27 Nisan 2020 - 13:53 borsagundem.com

Diyanet Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklaması nedeniyle Ankara Barosu'na soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan re’sen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Barosu’nun 26.04.2020 tarihli ve 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasıyla ilgili basın açıklaması' başlıklı açıklaması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara Barosu hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Ne olmuştu?

Ankara Barosu, LGBTİ+'ları hedef gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a tepki göstermişti. Barodan yapılan açıklamada, "Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır." denilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.29 Nisan 2020 06:58

    Ali Erbaş Allah'ın sözünü söyledi. Bende inandım iman ettim. Eşcinsellik sapıklık hastalıktır. Doktorlar buna çare bulmalıdır. Zina haramdır. Elhamdülillah Müslümanım. Siz inanmayanlar lütfen iyi okuyunuz eminim sizde inanacaksiniz.

  • BİR DOST27 Nisan 2020 21:31

    Hükumetin ve yetkililerin her dediğinin tersini savunan ve yapan bu güruhun, Diyanet İşleri Başkanının dediğinin tersini yapmalarından endişeliyim. 

  • A. A.27 Nisan 2020 15:45

    Ankara Barosunun nasıl bir zihniyete sahip olduğu belli oldu. Askerlerimizi, savcılarımızı şehit eden PKK'ya Dhkp ye söz söylemeyen baro, Eşcinselleri savunmak için çok istekli. Demek ki onların gözünde şehitlerimizin eşcinseller, ahlaksızlar kadar değeri yok. İşte bu zihniyet yargılanmalıdır. Büyüksün Ali Erbaş devam...

  • mezarci 27 Nisan 2020 14:27

    Burasi Musluman bir Ulke ,herkisinin inancini gerektirdigi gibi yasama hakkina sahip,isinizin gelmedigini carpitarak sucsuz insanlara suclayamassiniz ve bu hakki sahipte deyilsiniz.Musluman bir ulkede yasamak isinize gelmiyorsa ,sgidin vede geriyede gelmeyin.lutfen yayinlayin saygilar.

  • Wer428 Nisan 2020 19:06

    Fazla oksijen almış

  • bu dünyadan biri27 Nisan 2020 14:20

    Cumhuriyet başsavcılığı Ali Erbaşın kadınlarla ilgili sözleriyle ilgili soruşturma açması gerekir. 

  • pazarci27 Nisan 2020 14:19

    Allah,in gazabi Islam/Turk dusmanlarinin uzerine olsun,Amiin.Islam,in degerlerini/emirlerini inkar eden,dolayli yonden ve carpitarak vede kendilerince kilif bulmaya calisan  zihniyet....