E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiAmazon'un yapay zeka destekli alışveriş asistanı 'Rufus' duyuruldu---

Amazon'un yapay zeka destekli alışveriş asistanı 'Rufus' duyuruldu

Amazon'un yapay zeka destekli alışveriş asistanı 'Rufus' duyuruldu
02 Şubat 2024 - 00:01 borsagundem.com

Amazon'un mobil uygulamasında ABD'deki küçük bir müşteri alt kümesinin kullanımına sunulan yapay zeka destekli alışveriş asistanı Rufus, gelecek haftalarda kademeli olarak ülkenin tamamında kullanıma sunulacak

ABD'li teknoloji şirketi Amazon, üretken yapay zeka destekli alışveriş asistanı Rufus'u ABD'deki bazı müşterilerinin kullanımına sundu.

Amazon'dan yapılan açıklamada, şirketin müşteri deneyimini geliştirmek için yapay zekayı 25 yılı aşkın süredir çok kapsamlı kullandığına dikkat çekilerek geçen yıl Amazon mağazasında, bir dizi yeni üretken yapay zeka destekli özelliğin kullanıma açıldığı anımsatıldı.

Şirketin üretken yapay zekayı kullandığı alanlara dair örnekler verilen açıklamada, söz konusu yeniliklerden yola çıkılarak bugün Rufus'un piyasaya sürüldüğü duyuruldu.

SINIRLI BİR KULLANICI GRUBUNA SUNULDU

Açıklamada, Rufus'un Amazon'un kapsamlı ürün kataloğu, müşteri yorumları, topluluk soru-cevapları ve web genelindeki bilgiler konusunda eğitilmiş, çeşitli alışveriş ihtiyaçları ve ürünleriyle ilgili müşteri sorularını yanıtlayan, karşılaştırmalar sağlayan ve konuşma bağlamına dayalı olarak önerilerde bulunan üretken yapay zeka destekli bir alışveriş asistanı olduğu aktarıldı.

Rufus'un bugün Amazon'un mobil uygulamasında ABD'deki küçük bir müşteri alt kümesine beta olarak sunulduğu ifade edilen açıklamada, yapay zeka asistanının gelecek haftalarda kademeli olarak ülkedeki diğer müşterilere açılacağı kaydedildi.

Amazon için iRobot devri kapandı

 

Amazon CEO'su Andy Jassy: Yapay zeka şirketler için hem en büyük risk hem en büyük fırsat

 

Amazon 500 kişiyi işten çıkaracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)