E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının gram fiyatı kritik eşiğin hemen altında---

Altının gram fiyatı kritik eşiğin hemen altında

Altının gram fiyatı kritik eşiğin hemen altında
12 Şubat 2024 - 10:44 borsagundem.com

Altının gramı, haftaya yatay seyirle başlamasının ardından 1998 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 350 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 650 liradan satılıyor

Cuma günü altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,12 düşüşle 1997 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni haftaya ise yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 1998 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 350 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 650 liradan satılıyor.

Ons altın ABD enflasyon verileri öncesi geriliyor

Çin, Hong Kong, Japonya, Güney Kore ve Singapur gibi büyük Asya piyasalarının kapalı bugün altın fiyatı zayıf işlem hacmi ile birikte keskin bir düşüşle 2.020 dolar desteğine geriledi.

Yatırımcılar, faiz oranları konusunda yeni bir yönlendirme sağlayacak olan Ocak ayı ABD enflasyon verilerini beklerken ons altında yatay seyir öngörüyorlardı.

Beklentilere göre, manşet enflasyonun Ocak ayında %0,2 ve çekirdek enflasyonun ise %0,3 artış göstermesi bekleniyor.

Yıllık veriler için yatırımcılar, manşet enflasyonun ocak ayında aralık ayındaki %3,4'ten %3,0'e zayıflamasını ve çekirdek enflasyonun %3,9'dan %3,8'e yavaşlamasını bekliyorlar.

İnatçı bir enflasyon verisinin, Fed politika yapıcılarının faiz oranlarını daha uzun bir süre için daha yüksek tutma lehine güçlü bir şekilde tartışmasına izin vereceğine işaret eden ekonomistler, Fed politika yapıcıları, enflasyonun %2'lik hedefe doğru sürdürülebilir bir şekilde düşmesini sağlamak için aylardır iyi enflasyon verilerine duyulan ihtiyacı yinelediklerini de vurguladılar.

Ons altında 2020 dolar desteğinin kırılması halinde 2000 dolar psikolojik desteğine kadar geri çekilme olabilir. Yukarı ivmenin korunabilmesi için ise 2023 doların üzerinde bir kapanış gerekiyor.

UBS'ten altın ve gümüş tahmini

 

Goldman Sachs altın için yükseliş beklentisini sürdürdü

 

2024 altın fiyatlarında 'rekor' yılı mı olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)