E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları2024 altın fiyatlarında 'rekor' yılı mı olacak?---

2024 altın fiyatlarında 'rekor' yılı mı olacak?

2024 altın fiyatlarında 'rekor' yılı mı olacak?
02 Şubat 2024 - 10:41 borsagundem.com

London Bullion Market Association'ın anketine göre, altın fiyatlarının 2024 yılında ortalama %6'dan fazla artarak rekor kırması bekleniyor

2023'te rekor bir yıllık fiyata ulaştıktan sonra, bu yıla nispeten yavaş bir başlangıç yapmasına rağmen, London Bullion Market Association'ın (LBMA) son anketine göre, analistler altının bu yıl başka bir rekora ulaşma potansiyelini görüyor.

LBMA üyesi analistler altın piyasasının bu yıl, geçen yıl içinde oluşan ortalama 1.940,54 dolar/ons fiyata kıyasla %6,1'lik bir artışla 2.059 dolar/ons seviyesinde rekor bir yıllık fiyata ulaşacağını düşünüyor.

LBMA raporunda, "Analistlerin tahminlerini Ocak 2024'ün ilk 11 gününde ortalama 2.040,18 dolar olan gerçek fiyatlarla karşılaştırdığımızda, analistlerin bu yıl altın için uçuk fiyatlar beklemedikleri sonucuna varabiliriz" dedi.

Anket, analistlerin bu yıl altın fiyatlarını belirleyecek ana etkenler konusunda nispeten bölündüğünü gösteriyor. Sonuçlara göre, analistlerin %25'i ABD para politikasının en önemli faktör olmasını beklerken, %22'lik bir kesim ya merkez bankası talebinin ya da jeopolitik risklerin fiyatları yönlendirmesini bekliyor.

Altında yedi haftanın en yüksek kapanışı bekleniyor

 

Çinli yatırımcılar çareyi altında buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)