E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın "yatay" seyrediyor---

Altın "yatay" seyrediyor

Altın yatay seyrediyor
06 Şubat 2014 - 12:51 borsagundem.com

Altın, hisse senetleri ve gelişen ülke para birimlerine gelen alımların ardından yatay seyrediyor

Altın Londra'da, ekonomik büyümenin yavaşlayabileceği endişelerinin arttığı bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in varlık alım programının görünümüne çevirmeleri ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinin altında yatay bir seyir izliyor. Gümüş, Aralık ayından bu yana en uzun süreli çıkışını daha da uzattı.

Altın ve gümüş dün, ABD'de ADP özel sektör istihdam verisinin beklenenden daha düşük bir istihdam artışını göstermesi ve bunun sonucu yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalacağı endişesinin artması ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, dün bir haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından fazla değişmedi.

Metal bu yıl, 2013 yılında bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve Fed'in teşvikleri yavaşlatmaya hazırlanması sonucu 1981'den bu yana en hızlı kaybını yaşamasının ardından, sıçrama yaptı. Küresel hisse senetlerinin değeri bu yıl, gelişen ülke paralarında hızlı kayıpların yaşandığı bir ortamda, yaklaşık 3 trilyon dolar eridi. Çin'de piyasalar, bir hafta süren yeni yıl tatili sonrası yarın açılacak.

Cenevre'de altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın döviz ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin, "Hisse senedi piyasalarının kötü gitmesi ile birlikte, altında kısa pozisyona gitmenin bir mantığı yok," dedi ve "Değerşi metaller, dolar ve ABD verilerinden destek buluyor. Çin'in kapalı olmasından dolayı fiziki talep fazla yoktu, ancak gelecek hafta biraz hareketlenme bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 09:48'de, ons başına 1,258.80 dolara çıktı. Metal dün 1,274.74 dolar ile 27 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 1,258.50 dolara geldi. vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 58 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)