E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dipten geri döndü---

Altın dipten geri döndü

Altın dipten geri döndü
18 Şubat 2021 - 09:08 borsagundem.com

Altın fiyatı 2,5 ayın en düşük seviyesinden geri geldi

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD Hazine kâğıdı getirilerinin gerilemesinin yatırımcıları yeniden değerli metallere yöneltmesinin etkisi ile 2,5 ayın en düşük seviyelerinden toparlandı.

Spot altın fiyatı dün 1769,55 dolar/ons seviyesine kadar yaşanan gerilemenin ardından başlaya toparlanma ile 1785,83 dolar/onsa kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre yüzde 0,54 artışla 1784,22 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, ABD uzun vadeli Hazine kâğıdı getirilerinin bir miktar gerilemesinin ve bir haftalık tatilden dönen Çinli yatırımcıların dip seviyeleri alım fırsatı olarak görmelerinin toparlanmada etkili olduğunu vurguluyorlar.

Altın fiyatının toparlanmasında ABD'te perakende satışların Ocak ayında keskin artış göstermesi ve üretici fiyatlarının 2009’dan bu yana görülen en büyük artışı ortaya koymaları da altın fiyatına destek verdi.

Spot altın için kritik seviye 1760 dolar/ons olmaya devam ediyor.

Kasım ayında görülmüş bu seviyenin aşağı kırılmasının önce 1726 ardından 1680-1650 dolar/ons seviyelerine geri çekilmeyi tetikleyebileceği vurgulanıyor.

Kış şartları petrol fiyatlarını yükseltiyor

 

Faiz kararı öncesinde kurlar güne nasıl başladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)