E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlmanya, Rus gazını telafi çabasında---

Almanya, Rus gazını telafi çabasında

Almanya, Rus gazını telafi çabasında
04 Mart 2023 - 14:04 borsagundem.com

Almanya, Rusya'nın gaz arzını kesmesiyle oluşan enerji açığını Norveç, Hollanda ve Belçika'dan yaptığı gaz alımlarıyla telafi ediyor.

Moskova, Batı'nın Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle geçtiğimiz yıl gaz arzını kestikten sonra Almanya’nın, Norveç, Hollanda ve Belçika'dan yapılan ithalattaki artış sayesinde ‘Rus gazını telafi etmeye yaklaştığı’ ifade edildi.

Almanya ulusal tüketimi karşılamak ve depolama tesislerini doldurmak için 2017 ila Şubat 2022 arasında ayda 77 terawatt saat doğalgaz ithal etti. Bu bağlamda, Eylül 2022'den geçtiğimiz ocak ayının sonuna kadar net ithalat (yani Rusya'nın gaz sevkiyatı hariç) ayda 72,7 TWh olarak gerçekleşti.

Ayrıca Almanya, geçtiğimiz ocak ayında Almanya kıyılarındaki yeni LNG terminalleri aracılığıyla yaklaşık 4 TWh LNG aldı.

Federal Ağ Ajansı'nın yayımladığı belgeye göre Almanya, 2021'de yaklaşık bin TWh doğalgaz tüketti.

Belgeye göre 2017 ile 2022 Şubat sonu arasında Norveç'ten Almanya'ya ayda ortalama 26 TWh doğalgaz geldi. Rus doğalgaz sevkiyatlarının azalması ve kesilmesinin ardından miktar saatte 41 terawatta yükseldi.

Geçtiğimiz eylül ayından bu yana, Hollanda'dan yapılan net ithalat ayda ortalama 2 TWh'den 25 TWh'ye ve Belçika'dan gelen gaz akışı yaklaşık 2 TWh'den yaklaşık 23 TWh'ye yükseldi.

Rakamlar ayrıca,  İsviçre'ye, Almanya'nın doğalgaz ihracatında da önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Federal Ağlar Ajansı, Alman gaz arzını ‘stabil’ olarak sınıflandırmaya devam ediyor.

Rusya petrol üretimini kısıyor

 

Moskova petrole tavan fiyat konusunda rahat

 

Total CEO'su: Avrupa doğalgaz piyasası yeniden daralacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)