E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTotal CEO'su: Avrupa doğalgaz piyasası yeniden daralacak---

Total CEO'su: Avrupa doğalgaz piyasası yeniden daralacak

Total CEO'su: Avrupa doğalgaz piyasası yeniden daralacak
30 Ocak 2023 - 08:08 borsagundem.com

Rus arzındaki derin kesintiler endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Total CEO'su Pouyanne'ye göre, Avrupa doğalgaz piyasası 2023'te yeniden daralacak.

TotalEnergies CEO'su Patrick Pouyanne'ye göre, Avrupa'nın doğalgaz piyasası 2023'te yeniden daralacak çünkü stokların yaz boyunca olağan Rus arzı olmadan yeniden doldurulması gerekecek.

Pouyanne, Belçika gazetesi L'Echo gazetesine verdiği demeçte, "Avrupa, 2022'dekinden daha az Rus gazı alacak ve LNG'yi yeniden büyük ölçüde yeniden ithal etmek zorunda kalacak. Durum yeniden gerginleşecek" dedi.

Alışılmadık derecede ılıman hava talebi azaltırken sıvılaştırılmış doğalgaz ithalatı güçlü kaldığından, bölge bu kış şimdiye kadar gaz stoklarını normalden daha dolu tutmayı başardı. BloombergNEF'e göre stoklar kışı yaklaşık %50 dolu olarak bitirecek ve depolama alanlarını gelecek kış için zamanında doldurmak için yeterli gaz tedarik edildi. İyimserlik, geçen ay gaz fiyatlarını yaklaşık %30 oranında düşürdü.

Yine de, Rus arzındaki derin kesintiler endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Avrupa'nın LNG için Asya ile rekabetini artırıyor ve oradaki daha yüksek talep, stokları yeniden doldurmak için gereken önemli kargoların tedarik edilmesini daha zor hale getirebilir.

Pouyanne, Avrupa ülkelerinin çoğunlukla uzun vadeli sözleşmeler yoluyla enerji tedarikçilerini çeşitlendirmesi gerektiğini söyledi.

Peskov'dan Rus gazı ve petrolüne tavan fiyata tepki

 

Rus gazı krizine karşı Almanya'dan acil durum izni!

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında yön yukarı

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları savaş öncesi seviyelerde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)