E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAkfen Enerji 3 yeni müstakil depolama tesisinin ön lisansını aldı---

Akfen Enerji 3 yeni müstakil depolama tesisinin ön lisansını aldı

Akfen Enerji 3 yeni müstakil depolama tesisinin ön lisansını aldı
01 Mart 2024 - 12:03 borsagundem.com

Akfen Enerji, enerji depolama alanında önemli bir gelişme kaydetti. Şirket, bağlı ortaklığı Akfen Elektrik aracılığıyla, toplam 90 MW kapasiteli üç yeni "müstakil depolama" tesisinin ön lisanslarını EPDK’dan aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Akfen Enerji (#AKFY), enerji sektöründe önemli girişimlerde bulunuyor. Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Akfen Elektrik, Elazığ, Tokat ve Doğançay'da yer alacak 30 MW kapasiteli üç müstakil depolama tesisinin ön lisanslarını bugün EPDK'dan aldı. Bu tesisler, toplamda 90 MW kapasiteye sahip olacak ve Akfen Enerji'nin enerji depolama alanındaki varlığını güçlendirecek.

Akfen Enerji'nin büyüme stratejisi çerçevesinde, hibrit Güneş Enerjisi Santralleri (GES), Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) kapasite artışı, üretim tesisli depolama ve müstakil depolama yatırımları devam ediyor. Bu yeni ön lisanslar, şirketin enerji depolama alanındaki yatırımlarını daha da ileriye taşırken Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanılmasına olanak sağlayacak.

Sabancı Holding ve Kontrolmatik'ten stratejik iş birliği

 

Limak Doğu Anadolu Çimento'dan yeni yatırım hamlesi

 

Beş şirketten geri alım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 24,14
En Yüksek: 24,58
En Düşük: 24,10
Değişim -1,63 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 158.663.631
Toplam Adet: 6.536.798
Ağırlıklı Ort.: 24,27
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)