E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLimak Doğu Anadolu Çimento'dan yeni yatırım hamlesi---

Limak Doğu Anadolu Çimento'dan yeni yatırım hamlesi

Limak Doğu Anadolu Çimento'dan yeni yatırım hamlesi
01 Mart 2024 - 10:58 borsagundem.com

Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Ergani Çimento Fabrikası'nı 2 milyar 472 milyon TL bedel karşılığında devraldı.

Limak Doğu Anadolu Çimento (#LMKDC), Ergani Çimento Fabrikası’nı satın aldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 22 Şubat'ta Borsa İstanbul'da payları işlem görmeye başlayan şirket, halka arz gelirlerinin kullanımıyla ilgili açıkladığı plan kapsamında Ergani Çimento Fabrikası'nın satın alınacağını taahhüt etmişti.

Şirketten Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) 1 Mart'ta yapılan açıklamaya göre Ergani Çimento Fabrikası'nı, 2 milyar 472 milyon lira bedel karşılığında devraldı. İlgili açıklamada, "1 Mart'ta gerçekleşen satın alma işleminde Limak Doğu Anadolu Çimento’nun mevcut kaynakları ve halka arz gelirleri kullanıldı" denildi. Böylelikle şirket, borsada işlem görmeye başladıktan sonra 8 gün gibi kısa bir sürede taahhüdünü yerine getirdi.

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun, Ergani Çimento devralmasıyla birlikte çimento üretim kapasitesi yaklaşık 3,5 milyon tona ulaşırken, bölgenin iki büyük şehri Diyarbakır ve Şanlıurfa'da faaliyet göstermeye başladı. Bölge, Türkiye'nin en genç nüfusunun yaşadığı coğrafya ve yapılaşma oranının yüksek olması nedeniyle Limak Doğu Anadolu Çimento'nun büyüme stratejisi açısından büyük avantaj sağlıyor.

Şubat ayında 3,3 milyon yatırımcıya ulaşarak yüksek katılımlı ve güçlü bir halka arza imza atan Limak Doğu Anadolu Çimento'nun hisseleri, BIST, Yıldız Pazar'da "LMKDC" koduyla işlem görüyor.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin halka arz izahnamesinin "Halka arzın gerekçesi ve halka arz gelirlerinin kullanım yerleri" başlıklı 28.2 sayılı bölümünde bahsedildiği üzere, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 30 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ve detayları şirketimizin halka arz izahnamesinde paylaşılan Ergani Devir Sözleşmesi hükümleri kapsamında, Ergani Çimento Fabrikası 2.472.000.000 TL bedel karşılığında 1 Mart 2024 tarihinde devralınmıştır. Bahsi geçen bedelin karşılanmasında halka arz gelirleri ve şirketin mevcut kaynakları kullanılmıştır."

Limak, 2024'te halka arzlara devam etmeyi planlıyor

 

Borsa İstanbul'da gong Limak Doğu Anadolu Çimento için çaldı

 

Limak Doğu Anadolu Çimento’ya güçlü talep

 

Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 26,36
En Yüksek: 26,90
En Düşük: 26,06
Değişim 0,61 %
FK: 0,00
PD / DD: -
İşlem Hacmi 271.161.556
Toplam Adet: 10.305.769
Ağırlıklı Ort.: 26,35
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)