E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı Gül'den yargıda reform açıklaması---

Adalet Bakanı Gül'den yargıda reform açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den yargıda reform açıklaması
09 Temmuz 2021 - 00:43 borsagundem.com

4. Yargı Paketi ile ilgili görüşlerini aktaran Adalet Bakanı Gül, "Adalet ve insan haklarını esas alan bir hukuk sistemi için reform adımlarına devam etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 4. Yargı Paketi'nin TBMM Genel Kurulunda kabulüne ilişkin "Herkes için güven veren adalet ve insan haklarını esas alan bir hukuk sistemi için reform adımlarına devam etmekte kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 30 Mayıs 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında 4. Yargı Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini anımsattı.

​Paketin ülkeye, millete, adalet sistemine hayırlı olmasını dileyen ve katkı sunan tüm milletvekillerine şükranlarını sunan Gül, "İnsan Hakları Eylem Planı hedeflerimizin uygulama tarafından benimsenmesini ve yasal değişikliklerin hayata geçirilmesini hassasiyetle takip ediyoruz. Herkes için güven veren adalet ve insan haklarını esas alan bir hukuk sistemi için reform adımlarına devam etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

4. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST09 Temmuz 2021 23:03

    Sayın bakan kanun tekniğini değiştirmeden hiç bir ilerleme kaydedemezsiniz, kanun tekniğinden başlamak üzere kamu yönetim sistem değiştirilmeli. Şuanda yaşadığımız problemlerin çoğu kanun tekniğinden kaynaklanmaktadır. Bu konu çok teknik bir konudur, dışarıdan yardım almanız gerekiyor. 

  • Atakan09 Temmuz 2021 20:40

    Suçluların çoğu panzeri dolayısı ile dışarıda içeri de tutun cezalarını çeksinler çok mu kıymetliler

  • Wers 09 Temmuz 2021 07:44

    Ne reform muş kaç senedir adı var kendi yok

  • Cafer09 Temmuz 2021 06:57

    Nafaka yüzünden kadının söylediği esastır yüzünden binlerce kişi hapiste adam ıssız nafaka ödemeyemedigi için hapse giriyor nerden bulursan bul der gibi bı defa büyük devlet demek ıssız adamın geçimini sağlamasına önce destek olması gerek ki nafakasını bilmem neyini ödesin adam aç zaten nafaka nasıl ödesin

  • Bika09 Temmuz 2021 01:04

    Güçler ayrılığı olmadan, bugünkü başkanlık sistemiyle reform olmaz.

  • Hamdi09 Temmuz 2021 00:52

    Bir tahliye davası 5 yıldır sürüyor hangi yargı paketi ve bir alacak 12 yıllar sürüyor hakimlerin davaları erken bitirmesi icin talimat verin lütfen bıktık artik