E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdülhamid Han sondaj gemisi Akdeniz'e çıkıyor---

Abdülhamid Han sondaj gemisi Akdeniz'e çıkıyor

Abdülhamid Han sondaj gemisi Akdeniz'e çıkıyor
20 Temmuz 2022 - 10:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Abdülhamid Han sondaj gemisinin gelecek ay Akdeniz'de faaliyetlerine başlamasının planlandığını duyurdu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'inci yıldönümü törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Abdülhamid Han sondaj gemimizin önümüzdeki ay Akdeniz'de faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han'da çalışmalar Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı'nda bir süredir devam ediyor.

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan sondaj gemisi Abdülhamid Han, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak “Mavi Vatan”daki hidrokarbon arama çalışmalarına önemli bir güç katması bekleniyor.

12.200 METREYE KADAR SONDAJ

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli geminin 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneği olduğu biliniyor.

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşmasının akabinde çalışmalara başlanan geminin yakın zamanda göreve başlamasının planlandığı öğrenildi.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı

 

"Abdülhamid Han sondaj gemisi ağustosun ilk yarısında görev yerine gidecek"

 

Türkiye'nin yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han'da sona doğru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz20 Temmuz 2022 23:57

    Tarihi gerçek kaynaklarından okuma zahmetine katlanmayıp TRT dizilerinden veya yobaz okullarında kendilerine öĝretilen safsatalara inanan zavallılar. Siz yanlızca hakaret edersiniz. Zavallılar hakaret eder.

  • emre20 Temmuz 2022 20:37

    büyük kurtarıcının ismini yok etmek için sağlam çalışan ülkeye hizmet eden havaalanını yok et.şu alttaki yorumlara bakarsan bile ne işe yaradğı bilinmeyen bir kişinin ismini bu gemiye ver bu bile ne kadar nankör ve olduklarını gösteriyor...

  • Hamit efendi hazretleri 20 Temmuz 2022 17:31

    Adı arap ünvanı Türk idi, mithatla anlaşıp abisini indirdi, iyi bir dış siyasi cambaz idi iyi bir vatansever idi ama işe yaramadı 1 m2 değil sadece 1.600.000 m2 toprak kaybetti, sirbistan bosna karadag tunus mısır kıbrıs ege adaları daha niceleri hepsini vermek zorunda kaldı. Fes fabrikası hariç İlaç için ne askeri ne sivil tek bir fabrika kurmadı. Zamanının ne teknolojisini ne ekonomisini ne sanayisini ne eğitimini anlamadı, açılmış üniversiteyi kapadı ama iyi bir marangoz idi, ruslar alamanlar ingizler fransızlar arasında cambazlıkla işi götürmeye çalıştı sonuçta 33 senede ekonomisi askeriyesi bitik sanayisi sıfır bir ülke bıraktı, deli petroyu okuyup anlasa onun yaptıklarını yapsaydı osmanlıyı 33 senede süper devletlerden biri haline getirebilirdi. Kendini daha çok musiki, marangozluk, cambazlık ve iç istihbatara verdi. O da bizimdir kafası bastığı kadar iyi şeyler de yapmıştır rahmet etsin.

  • ALİ KODUŞ20 Temmuz 2022 17:51

    Haydi ordan hadsiz sizler gibi ve hain seni.içimizdeki sizler gibi satılıklar yüzünden bu ülke bu hale geldi.Eğer Abdülhamid Han olmasa idi bugünki Türkiye Cumhuriyeti de olmaz idi.

  • AHMET ÖZBİR20 Temmuz 2022 17:04

    ULU HAKANIMIZ, 34. Osmanlı Sultanı, 113. İslâm Halifesi Cennet Mekân Abdülhamid Han'ın BEREKETLİ ismi yeter. Küffarın yürekleri TİTRER, TÜRK'ün ise ŞAHLANIŞI ve de YERALTINDAKİ PETROLÜN ve GAZ'ın YERYÜZÜNE FIŞKIRMASINA sebeptir inşallah. Osmanlı sevdalısı REİS'imin sayesinde SÜPERGÜÇ olduk hamdolsun.

  • xyz20 Temmuz 2022 13:38

    Abdülhamit zamanında Osmanlı Donanması ve denizciliğimizin getirildiği durumu inceleyin derim. Şimdi gemiye isminin verilmesi çok çok komik. Osmanlı-Yunan savaşında Osmanlı Donanması bakımsızlıktan Ege Denizine çıkamadı. Amiral gemisi Mesudiyenin başìna gelenleri okuyun.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN20 Temmuz 2022 17:56

    TAM BU ÜLKENİN İSTEDİĞİ GİBİ YORUMLARIN İLE ONLARA DESTEK VEREN KODUŞSEN SEN.AMA TÜRK MİLLETİ ZAMANI GELİNCE HEPİNİZİN DEFTERİNİ DÜRECEKTİR.BU ÜLKE SAHİPSİZ DEĞİLDİR.SEN KİMSİN BE SÜREKLİ DÜDÜKLEYECİ YORUMLAR YAPIYORSUN .ELİNE NE GEÇİYOR .SEN KİM ABDÜLHAMİD HAN.KİM TIRNAĞI DAHİ OLAMAZSINIZ.

  • KSÇ13233320 Temmuz 2022 17:53

    Sen kendi ne zannediyorsun sürekli ülkeni kötülüyüp duruyorsun yorumlarında .Senin kadar onların kafası çalışmıyor idi.bu devlet zaten düşmanlarımızın sizin gibi uzantıları yüzünden dıştan değil içten yıkılmıştır.

  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2022 11:30

    Bence, Şunlardan birini Azerbaycan gönderelim. Hazarda arama tarama vb yapsın. masraf çıkartsın. orada ublunan yeraltı hatlarından Türkiye ye faydada sağlarız. Hemde var olan araç gerek tesissat personel vb doyurmaya, geliştirmeye, yeni teknolojık icatların yapılmasıan vesile olur.. örnek. ABD de bazı uydu sistemleri ile ALTIN arazilerinin bulunması için çalışmalar var ar-ge fakrlı formatlarda lazer sistemleri ile drone ile desteklenip uydudan şüphelenılen alanlarda aramalar yapılıyor... yani bu iş sadece sondaj yap petrol gaz bul değil, öyle bir firmaya dönmeliki altın gümüş vb alternatif madenleri dunyada afrikalı iletişim olan ülkelerde dahi farklı alanalrda arama bulma çıkarma işleme ve dunyaya satma firmasıan dönemli... Azerbaycan kaynak olarak ortam olarak hazarda bişeler bulup işleyerem sermaye kullanılabilir... Büyük oynamak lazım bence...

  • Mucise Reis : )20 Temmuz 2022 14:46

    Ya neden bilmemeyim efendi ?. İran -Azerbaycan şuan hazardenisinde sınır sorunu yaşıyor... Yeraltı kaynakları var ve  deniz sondajları çok ileri düzey değil. Bizim gemiler mevcut. Hazardenisinde kardeş hatrına  bir şeyler verip , nasıl olsa bizler onlardan alıyoruz dimi gaz petrol vb. bir nevi aynı işleri birim firma yapar, kardeş deriz. hemde masraflarımız çıkar ... Neden olmasın ? 1 yıld akaç sondaj vurabilirsin? araştır... kaç sondaj vurup sonuç elde edebiliyorsun? araştır... sonra nedne ihtiyaç var yada yok daha makul yazailirsin bence. Sonuçta kardeş Azaerbaycan İHA+SİHA  2. ÜRETİM ÜSSÜNÜ VERECEK İSEK, BİZDE BAŞKA BİŞELER İSTER VE ALIRIZ ... :D bu kadar basit..

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ20 Temmuz 2022 12:17

    Sen her halde bilmiyorsun.Azerbeycan da bu teknoloji ve yenetekler var neden başka birisine pastasını kaptırsın.Bu sene yaz oldukca sıcak gececek gibi.birde bir kaç trilyonluk doğalgaz bulunur ise büyük pislikleri çıkartacak abd ve ab ülkeleri bizlere.