E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li komutan: Çin daha saldırgan ve daha tehlikeli oldu---

ABD'li komutan: Çin daha saldırgan ve daha tehlikeli oldu

ABD'li komutan: Çin daha saldırgan ve daha tehlikeli oldu
24 Temmuz 2022 - 13:18 borsagundem.com

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley, Çin ordusunun, havada ve denizdeki mesajının, gözle görülür derecede ve önemli ölçüde daha da tehlikeli ve saldırgan hale geldiğini dile getirdi.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Çin ordusunun "son 5 yılda önemli derecede daha saldırgan ve tehlikeli" olduğunu belirtti.

Asya ziyareti kapsamında, Endonezya'nın başkenti Cakarta için yola çıkan Milley, kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Milley, Çin hava ve deniz araçlarının son 5 yılda Pasifik bölgesinde ABD'nin yanı sıra Japonya, Kanada, Avustralya, Filipinler ve Vietnam'a yönelik engellemelerinin önemli ölçüde arttığını söyledi.

Tehlikeli etkileşim sayısının da benzer ölçülerde arttığına dikkati çeken Milley, Çin ordusunun, bu belirli bölgede havada ve denizdeki mesajının, gözle görülür derecede ve önemli ölçüde daha da tehlikeli ve saldırgan hale geldiğini dile getirdi.

Milley, Çin'in bölge genelinde etkisini genişletmeye çalıştığını ve bunun, ABD'nin bölgedeki ortakları ile müttefiklerinin çok da lehine olmayan sonuçları olabileceğine işaret etti.

Endonezya gibi Pasifik bölgesindeki ülkelerin, ABD ordusunun bölgeyle ilgilenmesini istediğini savunan Milley'nin Endonezyalı mevkidaşı Andika Perkasa ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD'li generalden 'yeni savaş' sinyali: 20 yıldır bunun için çalışıyoruz!

Çin ABD'yi cepheleşme yaratmakla suçladı

ABD, Tayvan'a askeri ‘teknik yardım’ sağlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Esat25 Temmuz 2022 09:17

    Dünyayı karıştır Çine salla ulen rockefeller devleti seni Deccal ı bekle

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK24 Temmuz 2022 22:45

    YÜCE ALLAH BİRGÜN KAFİRİ KAFİRE ÖYLE BİR KIDIRACAK Kİ HARİTADAN SİLENECEKLER.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN24 Temmuz 2022 16:23

    ABD süper devlet imiş.Süper ve tek olan yüce ALLAH var.hepisin kuyusunu yakında kazacak.merak etme abd ingiltere ve batılı dostları.

  • Yerli ve Milli 24 Temmuz 2022 15:03

    İki ucu b..lu değnekle oynuyorsun ABD şeytani. Rusya ve Çin ile uğrastikca dünya ticaretinde doların kullanımı daha da azalıyor ve özelikle batı yani Avrupa enerjide olsun gıda ve diğer hammadde temininde olsun zorlanıyor ve ortalık kokmaya başlıyor... Eninde sonunda fişini çekeceğiz ...

  • Aq ABD24 Temmuz 2022 13:51

    Cin desteklerim,