E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiABD'li bilim insanlarından tarihi keşif!---

ABD'li bilim insanlarından tarihi keşif!

ABD'li bilim insanlarından tarihi keşif!
13 Aralık 2022 - 20:52 borsagundem.com

ABD'li bilim insanları, önümüzdeki on yıllarda 'temiz ve sonsuz' elektrik üretimine geçebilecek ve iklim değişikliğini dizginleme mücadelesine yardımcı olabilecek nükleer füzyon enerjisinde çığır açıcı bir ilerlemeyi duyurdu

ABD Enerji Bakanlığı, Kaliforniya'daki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı'ndaki bilim insanlarının lazer kullanarak yaptıkları bir nükleer füzyon deneyinde ilk kez bir reaksiyonu ateşlemek için kullanılan enerjiden daha fazla enerji ürettiklerini, yani 'net enerji kazancı' elde edildiğini açıkladı.

Lawrence Livermore'un yöneticisi Kimberly Budil bu gelişmenin, bilim ve teknoloji engellerinin ortadan kalkmasının muhtemelen 50 veya 60 yıl uzakta değil, daha erken olduğu anlamına geldiğini söyledi. Budil, "Ortak çaba ve yatırımla, temel teknolojiler üzerine birkaç on yıllık araştırma bizi bir enerji santrali inşa edecek konuma getirebilir" dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN14 Aralık 2022 10:54

    Adamlar uzaya gidiyorlar neler ile uğraşırlar iken bizim 7 masa hala bir başkanını dahi seçememiştir.Bu ülkenin hali ne olur sizce ben geleceğimizden endişe duymaktayım.

  • emre14 Aralık 2022 09:26

    bakan vırak var bizde neleri yalayıp yutuyor ohooo bu başarılar sıfır .

  • baran14 Aralık 2022 10:18

    Allah ın öküzü Türkiye de neler yapıldığını önce bir öğren sonra saygı duy!  Daha ne olduğunu bile bilmeden kötülemeye başlamışsın!  Tipik öküzsün kusura bakma!  Bak yine senin gibi malum hödükler rüşvet operasyonundan tutuklanmışlar!  Neden tacizci tecavüzcü rüşvetçi pislikler % 85 bunlardan çıkıyor. Çünkü karakterleri ve kibirli duruşları ahlaki zafiyetleri başka türlü davranmasına izin vermez. Ayrıca Füzyon enerjisi zaten bilinmeyen bir şey değil!  Pek çok ülke farklı şekilde araştırma yapıyor bu konuda. Bir daha bu kadar mal olma. 

  • Adam13 Aralık 2022 23:25

    Bize uydurma olarak geçilen bu yenilebilir rüzgar gınes yatırımları azalır. SEMS SURESI AYET 15 OKUYUN.GERCEK HIDROJEN BIZIM ACILEN BU KONUNUN USTUNE DUSELIM

  • Mdhsjs13 Aralık 2022 22:43

    Erke donencesi nesir

  • Hüseyin ÇAKIR 13 Aralık 2022 21:38

    Erke Dönengecini çaldı bunlar, oysa herşey Kütahyada başlamıştı !

  • Bir dost13 Aralık 2022 21:14

    Iste bu temiz hemde tam temiz enerji tum dunyanin enerjisini saglar fuzyon teknolojisi, . eski nukleer enerji fisyon parcalayarak elde edilen kirli enerji birakilir. Petrol lng res ges hepsi kirlidir.

  • Poyraz toprak 13 Aralık 2022 21:37

    Bilgim olmadığı için soruyorum res ve Ges ne gibi zararı var