E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB'de gaz fiyatları 1ayın dibinde---

AB'de gaz fiyatları 1ayın dibinde

AB'de gaz fiyatları 1ayın dibinde
12 Temmuz 2023 - 15:04 borsagundem.com

AB'de gaz fiyatları devam eden düşük talep nedeniyle 4 haftanın en düşük seviyesine indi

Avrupa'da ağustos ayı vadeli doğalgaz kontratları, yüksek stok seviyeleri, güçlü Norveç arzı ve devam eden düşük talep nedeniyle bugün bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ağustos vadeli doğalgaz kontratı en son 0,41 EUR düşüşle 28,65 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü. Kontrat gün içinde 27,77 EUR/MWh’lik işlemi ile 9 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesinde belirlendi.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat en son 0,88 p düşüşle 69,63 p/th seviyesinden satış yaptı. Kontrat gün içinde 67,75 p/th'lik satış ile yine 9 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bir trader, “Fiyatların daha da düşebileceğini düşünüyorum, depolar oldukça dolu. Eylül veya Ekim ayına kadar arzda bir fazlalık olabilir” yorumunu yapıyor.

Trader, Kasım ayından itibaren uzak vadeli kontratların spot piyasadaki önemli primleri göz önüne alındığında daha fazla aşağı yönlü potansiyele sahip olduğunu söylüyor.

TTF Kasım kontratı, en son spot gaz kontratına göre 17,00 EUR daha yüksek bir seviye olan 44,55 EUR/MWh düzeyinden işlem gerçekleştirdi.

Avrupa Gaz Altyapısı (GIE) verilerine göre, AB depolama tesisleri en son %80 dolulukta görüldü.

TTF gün öncesi kontrat en son 0,90 EUR düşüşle 28,42 EUR/MWh, NBP eşdeğeri 3,00 p düşüşle 69,50 p/th seviyesinden satış yaptı.

Cezayirli petrol ve doğalgaz şirketi net kârını ikiye katladı

 

Irak ve İran arasında petrol karşılığında gaz anlaşması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)