E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ekonomik aktivite zayıflamaya devam ediyor---

ABD'de ekonomik aktivite zayıflamaya devam ediyor

ABD'de ekonomik aktivite zayıflamaya devam ediyor
24 Ekim 2022 - 17:00 borsagundem.com

ABD’de iş dünyası aktivitesi ekimde enflasyon endişeleri ve azalan taleple dördüncü ayda da daralmaya devam etti.

S&P Global tarafından hazırlanan öncü satın alma yöneticileri endeksleri hem imalat hem de hizmet sektörü şirketlerinin zayıflayan müşteri talebi ile karşı karşıya olduklarını ortaya koydu.

İmalat sektörü PMI, Haziran 2020'den bu yana ilk kez daralmaya işaret ederek 50 puan olan başa baş seviyesinin altında 49,9 puan olarak gerçekleşti. Eylül ayında 52.0 olan imalat PMI'nın ekim ayında 51,8-51,0 arasında gerçekleşmesi bekleniyordu.

İmalat PMI'daki düşüşte yeni sipariş alt endeksinin 2020 baharından bu yana görülen en keskin düşüşü yaşaması etkili oldu.

Endekslerin 50'nin altında değer alması sektörlerde daralma olduğuna işaret ediyor. Raporda firmalar zayıf talep, artan faizler ve inatçı enflasyonun düşüşe neden olduğuna dikkat çekti.

Ekim ayında hizmet PMI eylül ayındaki 49,3 puandan 46,6 puana gerilerken, bileşik PMI da 49,5 puandan 47,3 puana indi.

S&P Global Kıdemli Ekonomisti Chris Williamson "Anket sonuçları, ekonominin dördüncü çeyrekte daralma riskinin yükseldiğine işaret ediyor. Aynı zamanda enflasyonist baskıların inatçı biçimde yüksek kaldığını gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi ekonomisinde alarm

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)