E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri Trump haberiyle şok yaşadı---

ABD vadelileri Trump haberiyle şok yaşadı

ABD vadelileri Trump haberiyle şok yaşadı
02 Ekim 2020 - 09:41 borsagundem.com

Donald Trump’ın korona virüs testinin pozitif çıktığı haberi ABD vadeli endekslerinde deprem etkisi yarattı. Dow Jones dakikalar içerisinde 550 puan düştü. Pozitif seyreden S&P 500 ve Nasdaq bir anda eksiye geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD vadeli endeksleri cuma günü erken saatlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs testinin pozitif çıktığı haberiyle şoka uğradı. Trump’ın ve eşinin kovid-19 olduğunun açıklanmasının ardından Dow Jones dakikalar içerisinde 550 puan birden düştü. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri negatif bölgeye geriledi.

ABD Başkanı’nın Kovid-19 olduğu haberinin ardından ABD Hazinesi 10 yıllık tahvillerinin verimi %0,6578 oranında düştü. Verimler tahvil fiyatlarına zıt ilerliyor.

Beyaz Saray Doktoru Sean Conley konuyla ilgili yaptığı açıklamada“Başkan ve first lady’nin durumu şu anda iyi ve tedavileri süresince Beyaz Saray’da kalmayı planlıyorlar” ifadelerini kullandı. Conley ayrıca Trump’tan iyileşme sürecinde görevlerini aksatmadan yerine getirmeye devam etmesini beklediğini de belirtti.

Testi pozitif çıktı! Trump korona virüse yakalandı

Dow Jones geçtiğimiz günü 35 puan yükselişle %0,1 yukarıda kapatmış, S&P 500 endeksi ise %0,5 oranında yükseliş göstermişti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi güçlü kazanımlar elde ederek %1,4 yükselişle seansın sonuna ulaşmıştı.

Trump’ın korona virüs olduğu haberinden önce yatırımcıların en büyük gündemi gün içerisinde paylaşılacak eylül ayı istihdam verileriydi. Eylül ayına ilişkin paylaşılacak seçim öncesi son istihdam verilerinde ağustos ayından sonra bir miktar yavaşlama görülmesi bekleniyor. Dow Jones’un anketine göre ekonomistler tarım dışı istihdamda 800 bin yeni işten çıkarmanın görülmesini ve istihdamın ağustos ayına göre 1,37 milyon azalmasını bekliyor.

ABD borsalarının Mart diplerinden itibaren yakaladığı ralli eylül ayında sekteye uğradı. Ekonomik iyileşmenin hızına ve genişliğine ilişkin şüpheler beş ay süren rallinin ardından endekslerin eylül ayını ekside bitirmesine neden olmuştu.

Trump Kovid oldu, ABD borsaları çöktü

 

Trump Kovid-19 oldu, petrol fiyatları düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ02 Ekim 2020 11:59

    Trump bir 70 lik aslan sütü rakısı  içsin / vereceksin ertesi güne hiç bir şeyi kalmaz eskisinden de iyi olur.

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Ekim 2020 11:32

    Bence acilen abd den ayrılıp almanya da tedavisine başlamalı.trump abd demokratlar hastanede de öldürebilirler.

  • Oksenis Karert02 Ekim 2020 11:30

    Trump un seçimleri kazanacağı aşağı yukarı belli olunca ve yenemeceklerini anlayınca derin güçler Trump hasta edip öldürebilirler.

  • Trump ben.02 Ekim 2020 11:05

    Beni türk hekimlerine emanet edin, ABD de hastanelerde yatak yok burda.. Büyük şehir hastanelerini yapmadım. Çok pişmanım. Değerli dostum Tayyup reis, şehir hastanesi yap, covidle mücadele et dedi inanmadım. Keşke bende Süper gelişen güç türkiye gibi maske ürete bilecek teknolojım olsa. tükler bu işte çok iyi. biz ABd olarak çıldırıyoruz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Ekim 2020 10:43

    Pek de inandırıcı değil bence.piyasalar sıkıştılar ne yukarıya ne de aşağıya gidebiliyorlar.borsaların bir düzeltmeye ihtiyacı var.bir düzeltme olup, seçimlere yakın patlama yaptırıp prim kazanacaklardır.

  • HASAN TOSUN02 Ekim 2020 10:34

    trump kovid olamaz diye bir şartmı var,oluncada yer yerindenmi oynuyor,saçmalık,piyasayı düşürüp alttan mal toplayacaklara bahane,soysuzların,hırsızların,arsızların işi

  • VS02 Ekim 2020 10:13

    daha beter olsunlar.ben borsada 20 yıldır zarar ediyorum.nereden bulaştık bu kumar makinesine