E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri sakin seyrediyor---

ABD vadelileri sakin seyrediyor

ABD vadelileri sakin seyrediyor
06 Ocak 2014 - 15:29 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların hizmet sektörü ve fabrika siparişleri verilerini beklemesiyle, büyük bir değişiklik yaşamadı

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların ekonomik toparlanmanın gücünü değerleyebilmek adına hizmet sektörü ve fabrika siparişleri verilerini beklemesiyle, büyük bir değişiklik yaşamadı.

İlaç üreticisi Boston Scientific Corp., Morgan Stanley'in şirket hisselerini alma tavsiyesi vermesi ile New York ilk işlemlerde yüzde 1.2 yükseldi. Twitter Inc. ise son dönemde yaşadığı ralli sonrasında satış tavsiyesi verilmesi ile yüzde 3.8 geriledi.

Standard & Poor's 500 Mart vadeli endeksi yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 07:32'de 1,829.5 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları ise 31 puan, yani yüzde 0.2 kazança 16,438 puanda.

Cenevre merkezli De Pury Pictet Turrettini & Co. stratejisti Karim Bertoni, "Trend genel olarak ekonomik verilerdeki gelişmeye göre şekilleniyordu. Şimdi daha sağlam bir zemindeyiz. Fed'in teşvikleri azaltmayı hızlandırmasıyla birlikte piyasanın güçlü verileri hangi noktada yetersiz bulmaya başlayacağını merak ediyorum. Bence bunun için henüz çok erken. Değerlemeler beş yıl önceye göre yükseldi, bu nedenle bir noktada daha karmaşık hale gelecektir" dedi.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, yatırımcıların 10 yıldan uzun bir sürenin en büyük yıllık rallisi sonrasında satışa dönmesi ile yüzde 0.5 kaybetti. Gelişen ekonomi, Fed'in parasal genişlemeyi sona erdirme planına yönelik endişeleri yükseltiyor. Gösterge endeks 2013 yılını yüzde 30 yukarıda tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)