E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni savunma yardımına onay verdi---

ABD, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni savunma yardımına onay verdi

ABD, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni savunma yardımına onay verdi
10 Aralık 2022 - 04:00 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni savunma yardımı sağlanması için onay verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni savunma yardımı sağlanması için Dışişleri Bakanlığına yetki verdi.

Ayrıca, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby de Zoom üzerinden yaptığı brifingde, "Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni savunma paketinin yakın zamanda yola çıkacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.

Söz konusu yardımın Ukrayna'ya yeni hava savunma kabiliyeti sağlayacağını ve bu ülkenin İHA tehdidine karşı kendini koruyabileceğini belirten Kirby, söz konusu yardımların savaş alanındaki askerlere de daha çok cephane sağlayacağını kaydetti.

ABD: İran'ın komşuları tehdit altında

 

Rus ve ABD temsilcileri İstanbul'da bir araya geliyor

 

ABD'den PKK/YPG'ye kötü haber: Fonda 18 milyon dolar kesinti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Aralık 2022 11:08

    Ukrayna ABd menfaatlerine çalıştığı sürece, ortak stratejık ortak olacaktır... Bu sure bitincede 5 kuruş yardım alamaz... ABdne diyor ? biz silkah veriyoruz ama silahlar tamamen defansif kullanılmalı. ukrayna Rusya topraklarına bizim silahları kullanmamalı... :D ne demek bu ? ... Avrupa diyorki silah veriyoruz fakat bazı roket vb sistemlerin menzili kısaltılıyor, tamemen savunma amaçlı üzerine gelen roket vb sistemleri vuracak güçte, üzerine felen roketi vurabiliyor. ama rusyada bir x noktaya roket atılamıyor menzıl ve hedef kısa :D bu ortaklık rusya ya karşı surduğu sürece, muhımmat alır ukrayna, sonrasında açıkta kalır. stratejık ortaklık budur. ortaklık bir yerde bitebilir. ukrayanda kullanılmış tampon devlet olur. çoğu polonyaya gitti. bakalım poponyada zanayı devrimi olacak mı? her alanda uzamanda oraya gitti. onumzudekı yıllar bakıcaz..