E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD heyeti: Kabil Havalimanı konusunda ilerleme katedildi---

ABD heyeti: Kabil Havalimanı konusunda ilerleme katedildi

ABD heyeti: Kabil Havalimanı konusunda ilerleme katedildi
26 Haziran 2021 - 12:34 borsagundem.com

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki stratejik önemdeki havalimanının gelecekte güvenliğinin nasıl sağlanacağını görüşmek için Ankara'ya gelen ABD heyeti, "muhtemel destek" konusunda ilerleme kaydettiklerini söyledi

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yayımlanan heyet açıklamasında, "Brüksel’deki son toplantıları kapsamında Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleştirilen görüşmeyi takiben ABD ve Türkiye heyetleri, iki gün süren teknik görüşmelerde bulunmuş ve Afganistan’ın Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’na ileride sağlanması muhtemel destek konusunda ilerleme kat etmiştir" ifadelerine yer verildi.

ABD heyeti, Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliği konusunu ele almak için perşembe günü Türkiye'ye gelmiş ve Türk heyetle görüşmelere başlamıştı.

18 Haziran'da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD askerlerini bölgeden çekerken Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın korunması için liderlik rolü alması konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişti.

Türkiye'nin Kabil önerisine Taliban'dan ret

Pentagon: Erdoğan'ın Kabil kararına saygı duyuyoruz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk27 Haziran 2021 12:10

    ABD ne istedide almadiki,yeterli karapara dosyası açılmasın

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI27 Haziran 2021 11:08

    abd yeni bir oyun peşinde bakalım altından ne çıkacak çünkü abd bizim asla ve asla dostumuz değll asıl baş düşmanımızdır.ülkemizdeki tarih boyunca tüm kriz ve kaosları ve tüm şehitlerimizi yapanlardır.abd afganistan da haçlı seferi imajını silmek için bizi kullanmaktadır.ama ben Türk Askerinin burada kalmasından yapayım ATATÜRK bir sözü vardır.bu çakma ve sahte ATATÜRK cüler dahi bilmezler.Afganistan güvende olmadan biz güvende asla olamayız.

  • RAMO CANCAN26 Haziran 2021 17:39

    Cumhuriyetimizin Kurucusu ulu önder ATATÜRK Türkiye nin güvende olabilmesi ve bağımsız olabilmesi için AFGANİSTAN ın da aynı şekilde olması gerektiğini yoksa büyük sıkıntılar yaşanacağını söylemiştir.Konuşmalarınızın gerisi boş.

  • manyak herif26 Haziran 2021 15:39

    dostumuz amerikanın kin ve gazabından korunmak için her istek ve arzusunu  yerine getirmeliyiz.böylece yaptırımlardan da kurtulmuş oluruz.çünkü amerika bizim efendimiz ve amirimizdir.onlar ne derse o olur.amerika emperyalist ve dost bir ülke olduğu için dünyanın nerede bir sömürülecek bakir bir alanı varsa sömürmek onların hakkıdır.biz sömürgeci bir ülke olmadığımızdan bu konuda tek bir  kelime edemeyiz.çünkü buna yüzümüz yok. 

  • C 26 Haziran 2021 12:59

    THY UÇAKLARI DAĞLARIN ARASINDAN KİLOMETRELERCE SÜZÜLEREK İNİŞ YAPIYOR TÜRK ASKERİ HER ZAMAN TEYAKKUZDA OLMASI LAZIMDIR. Cok riskli bir bölgedir Kabil.

  • RAMO CANCAN26 Haziran 2021 17:38

    sanki  gidipte orada görev yapmış gibi sallamıssın.