E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon açıklaması---

ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon açıklaması

ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon açıklaması
24 Ekim 2022 - 08:28 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, enflasyonun yerleşeceğine ilişkin endişeleri reddetti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek enflasyonun ABD ekonomisine yerleşmeye başladığı fikrini reddederek, uzun vadede fiyat artışları için ılımlı beklentilere işaret etti.

Yellen Cuma günü gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Enflasyonun yerleşik hale gelme şekli, orta vadede enflasyon beklentilerinin %2'lik enflasyonla tutarsız seviyelere yükseldiğini ve ardından bu yüksek enflasyon beklentilerinin ücretlere ve fiyatlara yerleştirildiğini görmenizdir. Ve ben buna dair bir işaret görmüyorum." dedi.

En son tüketici fiyat endeksi verisi, eylül ayında bir önceki yıla göre gıda ve enerji fiyatları hariç %6,6 oranında artışı göstererek sürekli enflasyon baskılarına ilişkin endişeleri körükledi. Bu, 1982'den bu yana en büyük artış oldu.

Yellen, bu rapora dayanarak "Enflasyonu düşürmenin bir yolu var. Ancak zaman içinde fiyatları besleyecek bazı erken işaretler görüyoruz. Örneğin daha hızlı tedarikçi teslimatı, nakliye maliyetlerinin düşmesi bu işaretler" dedi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan enflasyon ve büyüme açıklaması

 

Yellen'dan kalkınma bankalarına 'gelişin' çağrısı

 

Yellen, iklim değişikliğinin ekonomik riskleri konusunda uyardı

 

Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır

 

Janet Yellen: Biden'ın ekonomi planı işe yarıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)