E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır---

Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır

Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır
12 Eylül 2022 - 08:03 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini yoksa iş dünyasının bu durumdan etkileneceğini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin resesyondan kaçınabileceği konusunda umutlu olduğunu söyledi, ancak Amerikalıların Fed'in enflasyonu yenme ihtiyacını anladıklarını da bildirdi.

Yellen, Pazar günü CNN'e verdiği demeçte, "Fed'in bazen yumuşak iniş dediğimiz şeyi başarması için büyük bir beceriye ve ayrıca biraz şansa ihtiyacı olacak. Umudum yumuşak bir iniş gerçekleştireceğiz, ancak Amerikalılar enflasyonu düşürmenin şart olduğunu biliyorlar ve uzun vadede enflasyon kontrol altında olmadan güçlü bir işgücü piyasasına sahip olamayız" dedi.

Bu sözler, geçen hafta kendisinin ve merkez bankasındaki politika yapıcı meslektaşlarının, 40 yılın en yüksek seviyesi yakınında kalan enflasyonu ehlileştirmeye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell ile aynı paralelde.

Yellen, Başkan Joe Biden yönetiminin para politikasını Fed'e bırakacağını söyledi ve “Hedeflerimizin çok iyi hizalandığına inanıyorum. Güçlü bir işgücü piyasası ve enflasyonun daha normal seviyelere indiğini görmek istiyoruz." dedi.

Janet Yellen: Biden'ın ekonomi planı işe yarıyor

 

Yellen: Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi konusunda iyimserim

 

Yellen: Ekonomideki durum resesyon tanımına uygun değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)