E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, F-35 teslimatlarını askıya aldı---

ABD, F-35 teslimatlarını askıya aldı

ABD, F-35 teslimatlarını askıya aldı
08 Eylül 2022 - 08:08 borsagundem.com

ABD, F-35 motorunda kullanılan mıknatıslardan birinin alaşımının Çin'den ithal edildiğini fark etmesi üzerine uçağın Amerikan ordusu ve müşteri ülkelere teslimatını geçici olarak durdurdu.

Ana üretici şirket Lockheed Martin’in yaptığı açıklamada, uçağın turbo motor pompalarından birinde kullanılan bir mıknatısın alaşımının Çin’den ithal edildiğinin tespit edildiği açıklandı.

Açıklamada, uçakta kullanılan malzemenin gerekli yasa ve düzenlemelere uygunluğunu sağlamak üzere uçağın ABD ordusuna ve uçağın alıcısı olan müşteri ülkelere teslimatının askıya alındığı kaydedildi.

Açıklamada şu anda teslim edilmiş ve kullanılan uçakların bu süreçten etkilenmediği belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı Kontrat Yönetim Ajansının 19 Ağustos’ta Müşterek Savaş Uçağı F-35 Ofisi’ne, uçakta kullanılan söz konusu mıknatısın Çin’den ithal edilen ham madde ile üretildiği uyarısında bulunduğu ifade edilen açıklamada, ağustos sonlarında tedarikçilerden birinin şirkete kullandıkları ham maddenin Çin’den alındığını ancak mıknatısların ABD’de manyetize edildiğini bildirdiğine dikkat çekildi.

Erdoğan: ABD, F35'leri hala vermedi

 

ABD F35 teslimatı hazırlıklarını durdurabilir

 

F35 uçağı acil iniş yaptı, burnu çakıldı

 

Avustralya F35 savaş uçaklarına Roketsan füzesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Eylül 2022 08:51

    Aynı durum rus yadan alınan elemenlet içinde söz konusu olmuştur. Bir kitapda yazıyordu. abd bir suru paravan firma kuruyor ama aslında fırmalar abd orsununun askeri uçak parşasını karşılamak için kullanılıyor. rusya  bu durumu anlayamıyor. normal ticari firmalar zannaeiyor ama 3 - 5firma sonrasında aslında elemenler askeri uçaklarde kullanılıyor. ender elementler olunca bu tarz olaylar oluşabilir.