E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsası haftaya yükselişle başladı ---

ABD borsası haftaya yükselişle başladı

ABD borsası haftaya yükselişle başladı
08 Mart 2021 - 18:02 borsagundem.com

New York borsası, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,46 artışla 31.641,06 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,08 yükselişle 3.844,86 puandan ve Nasdaq endeksi yatay bir seyir izleyerek 12.920,15 puandan işlem görmeye başladı.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkilerine yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin Senato'da onaylanmasının ardından endeksler, yükselen faiz tahvillerine rağmen pozitif bir seyir izledi. 

Piyasaların gündemini uzun zamandır meşgul eden ekonomik destek paketi, hafta sonu Senato'da kabul edildi. Üzerinde yapılan düzenlemeler nedeniyle oylanması için yeniden Temsilciler Meclisine gönderilen tasarı, kabul edilmesi halinde yasalaşması için Biden'ın imzasına sunulacak. 

Tahvil piyasasının seyri de piyasaların odağındaki yerini korudu. Piyasalarda tedirginliğe neden olan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 1,61'e kadar tırmandı. 

Borsalar için uzun vadeli yatırım zamanı

 

ABD vadelilerde kararsız görüntü

 

Maaşlarını değil portföylerini kullananlar ev alabiliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerisi Hikaye08 Mart 2021 18:20

    Cuma biz kapandık abd coştu bugün yine kırmızıdan yeşile geçti bizde tık yok,hayırdır yolculuk mu var ? İşinize gelince abd vadeliler yükselişte bizde yükseliyoruz vadeliler yeşil alıcılı açılış bekliyoruz eeee ne oldu ? Çıksanıza şimdi piyasaya ama bugünde bahaneniz var efendim dolar yükseldi kardeşim geçin bu işleri kimsenin bir halt bildiği falan yok herifler alırsa çıkıyoruz satarsa düşüyoruz,hepsi bu ister kabul et ister etme.

  • TKirac08 Mart 2021 20:00

    Gerisi Hikaye, yazdiklarinda uzucu ve doğruluk payı var. Suya cirpintilar NY'ta başlatılıyor, yan etkilerini dunyanin öbür ucunda BIST kısmen hissediyor. Gerekli ekonomik ve finansal arz-talep, piyasa ve ulusalararasi piyasa analizleri yeterince incelenmeden, alim-satimlar yapilmakta.