E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar için uzun vadeli yatırım zamanı---

Borsalar için uzun vadeli yatırım zamanı

Borsalar için uzun vadeli yatırım zamanı
08 Mart 2021 - 17:08 borsagundem.com

Ekonomik toparlanmanın yol açacağı enflasyon patlamaları kısa vadeli düşünen yatırımcılar için tehdit oluşturuyor. Moody Analytics’ten Mark Zandi’ye göre yatırımcılar kendilerine en az 5-10 yıllık hedef belirlemeli


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım araştırmaları şirketi Moody’s Analytics’in Baş Ekonomisti Mark Zandi Wall Street’in enflasyon tehdidini hafife aldığını konusunda uyardı. Zandi CNBC’deki röportajında yükselmesi muhtemel enflasyonun büyük teknoloji hisselerinden ekonomik açıdan hassas döngüsel hisselere kadar borsanın bütün bölgelerine etki edebileceği konusunda uyardı.

Baş ekonomist, “Enflasyon baskıları çok çabuk oluşur. Buradan kurtuluş için herhangi bir sığınak olduğunu düşünmüyorum “açıklamasında bulundu.

Küresel yatırımcılarda enflasyon yönündeki endişelere rağmen ABD borsaları geçtiğimiz haftayı pozitif seviyede kapatmıştı. Borsalardaki boğa piyasası aktivitesi ise ABD Hazine tahvilleri verimlerinin sınırlanması ardından gerçekleşmişti. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz haftayı rekor seviyesinin %3 gerisinde bitirirken teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise Cuma günü dört gün art arda gelen düşüşlerin ertesinde %1,55’lik yükseliş yakalamıştı.

ABD vadelilerde kararsız görüntü

Tahvil verimlerinin göstergesi olarak kabul edilen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri bu yılın başlangıcından geçtiğimiz Cuma gününe kadar %72 yükseliş gösterdi. Cuma günü 1,62 oranına kadar ulaşan tahvil verimleri Şubat ayı ABD istihdam rakamlarındaki yavaşlamanın etkisiyle bir miktar düşüş gösterdi.

Ancak Zandi ABD’deki işgücü piyasasının bu yıl patlama yapacağını ve büyüyen ABD ekonomisini yansıtacağını öngörüyor.

Zandi açıklamalarında, “Pandemi sona eriyor, muazzam miktarda mali destek geliyor ve artan taleple birlikte serbest bırakacakları bir sürü birikimi olan bir sürü insan var. Çok fazla istihdamla, düşen işsizlikle ve ücret artışlarıyla birlikte büyüme çok, çok güçlü olacak” sözlerine yer verdi.

Baş ekonomist tüm bu ekonomik toparlanmanın bir sonucu olarak yatırımcıların iki haftadan uzun sürecek vahşi piyasa dalgalanmalarını aşması gerektiği konusunda uyarıyor. Zandi'ye göre, ekonomik toparlanmaya bağlı hisse senetleri bile yatırımcılar için güvenli bir liman sunmayacak.

Zandi ekonomik toparlanmanın gücüne ilişkin, "Bunlar, pazarın tüm kesimlerini eşit şekilde etkileyecek geniş, makroekonomik güçlerdir" dedi.

Baş ekonomist yükselen tahvil verilerinin göbeğinde oluşan balon piyasasının neden olacağı volatilite patlamalarının iki ila üç yıl boyunca borsayı etkileyebileceğini tahmin ediyor. Zandi, "En önemlisi değerlemeler herhangi bir tarihi standarda göre çok ama çok yüksekte" uyarısında bulundu.

Zandi yatırımlar için uzun vadeli stratejilerin zamanı olduğuna dikkat çekerek, “Önümüzdeki 5-10 yılı düşünmelisiniz. Daha yakın vade odaklı yatırımcılar için yol bulmanın zor olacağı bir piyasa ortamı oluşacağını düşünüyorum ve piyasanın bir kısmının diğerinden anlamlı bir şekilde daha iyi olacağından emin değilim” ifadelerine yer verdi.

 

Mobius: Borsalardaki balon yatırıma engel değil

 

Yatırımcıların tercih etmediği hisseler neden yükseliyor?

 

Teknoloji hisselerine yeni rakip

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri09 Mart 2021 10:17

    Ellerindeki satmak için gel gel yapıyorlar.yiyene tabi

  • musa09 Mart 2021 08:54

    malda kalanlar mecburen  uzuncu oldu, ama şu dönemde kısa vadeci olmak yakalanmadan,  al-sat yapmak daha mantıklı.

  • Yasin09 Mart 2021 08:51

    Borsa 80 90 bindeyken hiç fırsat alma zamanı haberi yoktu

  • Borsa Böyle Bir Yer08 Mart 2021 21:22

    Herkes bilir bir site var hani grafik falan çiziliyor orada her hissenin yorum sayfasıda var girin bakın hani o zamanında uçmuş ama şimdi zirvesinden çökmüş hisselere emin olun orada insanlar 7/24 yorum yazıyorlar aslında yorum değil dertleşiyorlar,gelecek iyi bir haber olurmu diye bekliyorlar,çünkü paralarının 4 de 3 gitmiş malesef,misal 80 liradan almışlar şimdi 30 lira hisse bekliyorlar ki yeniden zirvesine dönsünde kar mar istemez çıkalım yeter,ahh kardeşlerim ah oraları bir daha ancak sizler sattığınız zaman görür buda en az 3-5 sene sürer garantiside yok tekrar göreceğinin ama ne yapsınlar öyle bekliyorlar nasıl insanları galeyana getirip ordan hisse aldırıyorlar anlamıyorum,ne diyelim Allah kurtarsın inşallah.

  • Eski borsacı09 Mart 2021 00:45

    Sen o sitede bu durumda olan arkadaşlara şu atasözünü hatirlat..bedava peynir fare kapanindadir..

  • VS08 Mart 2021 18:25

    İdeas 1 yıl önce 1,40 şimdi 57 TL bu ve bunun gibi yüzlerce hisse tabikide birçok batak yaratacak

  • MERT2708 Mart 2021 18:11

    LANET OLSUN BÖYLE BORSAYA....NE UZUN VADESİ KARDEŞİM.ÜÇ BEŞTANE HIRSIZIN ELİNDE BORSA.

  • Uzzzzz vade08 Mart 2021 17:53

    Ahahahaha zaten bir kaç hisse hariç buradan alanlar uzuuuuun vadeli yatırımcı olur hoş yenilerin yarısı oldu bile 60 liradan aldılar şimdi 21 lirada bekliyorlar,üzücü ama durum bu.

  • Mg08 Mart 2021 17:50

    He he...özellikle 10’a katlamış çöp hisseleri alın ki tam kitlenin

  • Sfr08 Mart 2021 17:25

    Malı kitledik mi demek oluyor bu