E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Ekim 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününde yükselişte. Yüksek sermayeli teknoloji hisselerinde zayıf bilanço sezonundan kaynaklanan düşüşlerse hız kesmiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları cuma gününe yükselişle başladı. Amazon hisselerindeki düşüşe rağmen yatırımcılar ekonomik verilerde enflasyonun düşüne dair işaretleri ve istikrarlı kalan tüketici harcamalarını fiyatlandırıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,34 artışla 32.462,92 puanda, S&P 500 Endeksi %0,77 artışla 3.836,77 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,64 yükselişle 10.861,28 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,054 yükselişle %3,978 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında teknoloji devlerinin düşüşü tüm hızıyla devam ediyor. Beklenenden daha zayıf çeyrek getirisi ve hayal kırıklığı yaratacak bir dördüncü çeyrek rehberliği paylaşan Amazon’un hisseleri geçtiğimiz gün %13 düşmüştü. Amazon hisseleri yeni güne sabit bir seyirle başladı. Yatırımcılar Microsoft, Alphabet ve Meta'nın zayıf bilançolar ve görünümlerini takiben teknoloji hisselerini terk etmeye başladılar ve rotalarını ABD ekonomisinin bir resesyonu aşması durumunda fayda sağlayacak ekonomik açıdan hassas şirketlerin hisse senetlerine yönelttiler.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri haftayı sırasıyla yaklaşık %4 ve %2’lik yükselişlerle bitirme yolunda hızla ilerliyor. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise haftayı sınırlı bir düşüşle sonlandırabilir. Dow Jones Endeksi Kasım 2020’de kaydettiği 5 haftalık rallisinin ardından ilk kez dört hafta üst üste yükselişle kapanacak.

Piyasalar, eylül ayında çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin bir önceki aya göre %0,5 ve bir yıl öncesine göre %5,1 artmasının ardından canlandı. Oranlar hâlâ yüksek olsa da büyük oranda yatırımcıların beklentileriyle uyumluydu. ABD Merkez Bankası (FED) kişisel tüketim harcamaları raporunu en favori enflasyon göstergesi olarak kabul ediyor. Veriler, kişisel harcamaların beklenenden daha fazla %0,6 arttığını gösterdi.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırma firması Stevens Report’un Başkanı Tom Essaye piyasalara ilişkin açıklamasında, “S&P 500'deki teknolojinin ağırlığı, dün piyasanın gerçekliğinden daha olumsuz bir resim çizmesine sebep oldu. Borsalardaki sektörlerin çoğunluğu güçlü ralliler gerçekleştirdi veya sadece mütevazı bir şekilde düştü. İleriye dönük olarak bakıldığında, bilanço sezonunun kalbinde kalmaya devam ediyoruz ve bilançolar önümüzdeki haftanın sonuna kadar sektör ticaretine hakim olmaya devam edecek. Teknoloji dışında, bu bilanço sezonunun şu ana kadar korkulan kadar kötü olmadığını söylemek doğru olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Ara seçimler Wall Street’i kurtaramayacak

 

ABD'de kişisel tüketim harcamaları beklentileri aştı

 

Almanya ekonomisi üçüncü çeyrekte büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)