E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
09 Mayıs 2024 - 08:09 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

TCMB, menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kafkaslar'da barışın oluşmasıyla, normalleşmenin hakim olmasıyla birlikte, bölgesel refahın artacağına ve bundan tüm ülkelerin istifade edeceğine yürekten inanıyorum. İşgal altından kurtarılmış bölgelerin yeniden gelişmesinde, Türk özel sektörünün tarımdan turizme, hizmetlere çok önemli roller oynayabileceğine inanıyorum.

ECB Yönetim Konseyi Üyesi Holzmann, faiz oranını hızlı biçimde düşürmek için bir neden görmediğini söyledi. Holzmann ayrıca alacakları kararlarda Fed’in de bir nebze etkisi olabileceğini belirtti

BOTAŞ ve ExxonMobil, LNG ticaretine ilişkin işbirliği anlaşması imzaladı.

Ne olacak?

TCMB’nin 2024 yılı II. Enflasyon Raporu Toplantısı bugün gerçekleşecek.
BoE faiz kararı bugün açıklanacak.
ABD’de haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları bugün açıklanacak.
MSCI Endeks değişiklikleri 14 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Yabancı takas oranındaki artışın etkileri, bankacılık ve holdinglerde yoğunlaşmış durumda. Öyle ki ekonomi yönetiminin attığı adımların rasyonel olup bu adımların rakamlara sirayet emesi yabancı yatırımcı ilgisini de çekiyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi ile bitti olarak algılanan faiz artırımları sonrasında Merkez’in 500 baz puan faiz artırması yabancılarında Türkiye ekonomisine olan güvenini fazlasıyla artırmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ekonomi liderlerinin ABD’de yatırımcılarla görüşmesi sonrasında Fitch tarafından verilen olumlu yönde mesajlar piyasaları rahatlatmıştı. Enflasyon tarafında geri çekilme beklentileri, TL mevduatlara olan ilginin artması ve rezervlerde düzelme emareleri ile S&P, Türkiye’nin kredi notunu yukarı yönlü revize etti, ileriye dönük projeksiyonlar adına da olumlu mesajlar verdi. Bu durumun etkilerine ek olarak Türkiye’nin gri listeden çıkma beklentileri ve swap kanallarının açılma ihtimaline ilişkin oluşan haber akışları endekse kısa vadeli katalist etki yarattı. Enflasyon gelişmeleri ardından gözler bugünkü yılın ikinci Enflasyon Raporu’na çevrildi. I. Raporda %36 olarak belirlenen yılsonu enflasyonun bu raporda kısmi de olsa yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 11.834 - 12.030 fiyat aralığında işlem görerek günü 11.876 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.062 azalışla 263.993 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 11.790 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 11.800’ün üstüne çıkmamız ilk aşamada 11.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 11.650 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 11.950 ve 12.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 11.700 ve 11.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Goldman Sachs'tan petrol fiyat tahmini

 

Piyasalar TCMB'nin enflasyon raporuna odaklandı

 

Günün önemli şirket haberleri 09/05/2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)