E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEd Yardeni: Faiz indirimi hisse senetlerinde ani yükselişi tetikler---

Ed Yardeni: Faiz indirimi hisse senetlerinde ani yükselişi tetikler

Ed Yardeni: Faiz indirimi hisse senetlerinde ani yükselişi tetikler
09 Mayıs 2024 - 16:22 borsagundem.com

ABD’de Fed’in bundan sonraki hamlesinin hisse senedi piyasalarına nasıl etki edeceği tartışılıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım stratejisti Ed Yardeni, Fed’in resesyondan kaçınmak için faiz oranlarını düşürmesi halinde hisse senetlerinde ani bir yükseliş öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasa emektarı ve yatırım stratejisti Ed Yardeni'ye göre, Fed'in borsada 'ani bir yükseliş'e (melt-up) yol açma ihtimali giderek artıyor.

Borsada ani yükseliş

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçen ay bir sonraki faiz oranı kararının büyük olasılıkla indirim olacağını belirtmesinin ardından, Fed'in herhangi bir ekonomik zayıflık belirtisi karşısında faiz indirimleriyle borsayı kurtaracağı fikri piyasalara geri döndü.

Ed Yardeni ise paylaştığı notta, “Yatırımcıların Fed'in genişleme yoluyla resesyona son vereceği yönündeki beklentisi, faiz indirimlerinin geri döndüğü anlamına geliyor. Bu geri dönüş resesyon ve ayı piyasası riskini azaltırken borsada ani yükseliş ihtimalini de artırıyor” diyor.

Sonuçta, yatırımcıların Fed'in faiz indirimleri yoluyla parasal genişlemeye gideceği beklentisi, ister gerçekleşsin ister gerçekleşmesin, borsayı buradan çok daha yükseğe fırlatacak yeni bir coşkulu ruh hali dalgasının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Yardeni, S&P 500'ün yıl sonunda 5.400 puan seviyesinde rekor seviyelere yükseleceğini öngörüyor ve ayrıca endeksin 2026'ya kadar yüzde 25 oranında artışla 6.500 puana çıkabileceğini öne sürüyor.

Yardeni, "Bu yıl Fed'in genişleme yoluyla çözüm bulmak zorunda kalacağı herhangi bir resesyon beklemiyoruz. Ancak bazı yatırımcılar bunun olabileceğini düşündüğü için faiz indirim süreci yani ‘Fed Put’ geri döndü diyebiliyoruz. Bununla birlikte borsada sıçrama ihtimali de artıyor” şeklinde konuşuyor.

Kazanç beklentilerinde artış

Yardeni'nin hisse senetlerine yönelik yükseliş görünümüne ve borsada sürdürülemez bir yükselişin potansiyel riskine yardımcı olan şey ise beklenenden iyi gelen ilk çeyrek sonuçlarının ardından kazanç beklentilerinin artmaya devam etmesi.

Wall Street analistleri şimdi S&P 500 kazanç büyümesinin bu yıl yüzde 10,1 olmasını ve 2025'te yüzde 13,9, 2026’da ise yüzde 11,8'e hızlanmasını bekliyor. Bu da kurumsal karlar için giderek artan iyimser bir görünüm anlamına geliyor.

Yardeni, “Geçmişte sıklıkla gözlemlediğimiz gibi, resesyon ihtimali düşükse, o zaman S&P 500'ün vadeli kazançları, gerçek kazançların çok iyi bir öncü göstergesi olacaktır” diyor.

Artan kazançlar, uzun vadede hisse senedi fiyatlarının daha da yükselmesine neden oluyor ancak borsada artan ani yükseliş ihtimali, borsada satış riskiyle de örtüşüyor çünkü bu tarz ani sıçramalar genellikle FOMO duygusu tarafından yönlendirildiği için nadiren sürdürülebilir oluyor ve genellikle hızlı ve acı verici bir düşüşle takip ediliyor.

Yatırımcılar için asıl soru ise, borsada olası bir ani yükselişin ardından gelen düşüşün mevcut seviyelerden çok daha yüksek mi yoksa çok daha düşük fiyatlarda mı gerçekleşeceği...

Ed Yardeni: Hisse senetleri Fed’e rağmen yükselişini sürdürecek

 

Fed'in esrarengiz yolu piyasanın dikkatini çekiyor

 

Morgan Stanley, Fed'den faiz indirimi beklentisini değiştirdi

 

Faiz indirimlerinin gecikmesi borsa boğalarını korkutmamalı

 

Wall Street’te borsaların yönünü tahviller belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)