E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
11 Ağustos 2022 - 17:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yatırımcıları mutlu eden enflasyon rakamlarıyla yükseliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar tüketici fiyat endeksi (TÜFE) rakamlarının ardından bu kez de beklentilerin üzerinde gelen üretici fiyat endeksi (ÜFE) rakamlarını kutluyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,71 artışla 33.546,69 puanda, S&P 500 Endeksi %0,66 artışla 4.238,02 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,64 yükselişle 12.937,17 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0200 düşüşle %2,760 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street borsaları temmuz ayı enflasyon rakamlarının sağladığı pozitif yatırımcı duyarlığından destek alıyor. ABD’de temmuz ayı ÜFE verileri %0,5 oranında düştü. Dow Jones anketine göre ekonomistler %0,2’lik yükseliş bekliyordu.

ABD borsaları geçtiğimiz gün açıklanan TÜFE rakamlarının ardından güçlü bir yükseliş gerçekleştirmişti. Nasdaq Endeksi’nin 2,9 yükseldiği günde Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri ise sırasıyla %2,13 ve %1,63 artış göstermişti.

CNBC’nin haberine göre Edward Jones’un Kıdemli Yatırım Stratejisti Mona Mahajan konuyla ilgili açıklamasında, “Bu trend bizim dostumuz. Piyasalar dün ve bugün yayınlanan raporları enflasyon için doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendirecektir. Piyasalar için konuşmak gerekirse, yakın vadede gördüğümüz ivmeyle gerçek anlamda savaşamayız” ifadelerine yer verdi. Mahajan ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımının ve bir türlü yumuşamayan işgücü piyasasının borsalardaki kazançları sınırlayabileceğini de sözlerine ekledi.

ABD borsaları ayrıca bilanço raporlarından da destek alıyor. Beklenenin üzerinde abone sayısı paylaşan medya devi Disney’in hisseleri açılış sonrasında %7 yükseldi. Bilanço ve gelirleriyle de beklentileri geride bırakan şirket ayrıca dijital platformu Disney+’ın abonelik fiyatlarını da artıracağını açıkladı.

FED’in enflasyonla savaşı henüz bitmedi

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları iki haftadır artıyor

 

ABD'de üretici fiyatlarında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)