E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Eylül 2021 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri beklentilerin altında gelen enflasyon rakamlarının ardından yeni güne yükselişle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Beklentilerin altındaki enflasyon rakamlarının değerlendiren ABD borsaları Salı günü yükselişle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 yükselişle 34.907,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,05 artışla 4.470,98 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,18 yükselişle 15.132,30 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0101 düşüşle %1,316 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ekonomik toparlanma için kilit öneme sahip enflasyon verilerini değerlendiriyor. Gün içerisinde açıklanan ABD Ağustos Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) okumaları tüketici fiyatlarının beklenenden daha az yükseldiğini gösteriyor.

ABD enflasyon rakamları önemli bir sıçrama göstermiş olsa da piyasaların korkulu beklentilerinin gerisinde kaldı. Dow Jones anketine katılan ekonomistlerin aylık enflasyon beklenti %0,4 olmasına karşın bugün açıklanan rakamlar %0,3’lük enflasyon artışını işaret ediyor.

Gıda ve enerji maliyetlerini hariç tutan çekirdek enflasyon verileri ise, ekonomistlerin beklediği %0,3’lük yükseliş yerine %0,1’lik hafif bir artış gösterdi.

Yatırım danışmanlığı şirketi National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan konuyla ilgili CNBC’deki açıklamasında “Haberlerin önemli bir kısmı kademeli bir gelime gösterdiğimizi işaret ediyor. Bu tam olarak ihtiyacımız olan şeydi” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED), pandemi dönemi kolay para politikasını yavaşlatmasına ilişkin kararlarında enflasyon okumaları en önemli göstergeler olarak öne çıkıyor. FED’in iki gün sürecek para politikası toplantısı 21 Eylül'de başlayacak.

Hogan açıklamasında, “FED’in eylül ayında varlık alımlarını yavaşlatma konusunda konuşacağına ve Kasım toplantısına kadar yeni bir karar açıklamayacağına ve yıl sonundan önce de uygulamaya koyacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Dolarda yükseliş beklentisi

 

Enflasyonda sürpriz yok, vadeliler yükselişte

 

ABD’de zenginlere ek vergi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)