E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Temmuz 2023 - 17:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ÜFE rakamlarının ardından pozitif açıldı. S&P 500 Endeksi son 12 ayın en yüksek seviyesini gördü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları gün içerisinde açıklanan üretici enflasyon raporunun ardından perşembe gününe yükselişle başladı. Son dört seanstır yükselen S&P 500 Endeksi son bir yılın en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 artışla 34.428,32 puanda, S&P 500 Endeksi %0,54 artışla 4.492,28 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,98 yükselişle 14.055,74 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0608 düşüşle %3,802 seviyesinde değerleniyor.

İkinci çeyrek bilançosunda yatırımcı beklentilerini aşan PepsiCo hisseleri %1 değer kazandı. Amerikan havacılık şirketi Delta’nın hisseleri ise şirketin rekor bilanço bildirmesi ve yıllık beklentilerini artırmasının ardından %2,8 yükseldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasaların bir numaralı gündem maddesi ise haziran ayı üretici fiyat endeksiydi. Beklentilerin altında gelen ÜFE rakamları dün açıklanan TÜFE rakamlarıyla birlikte gelen yatırımcı iyimserliğini destekledi. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler ÜFE rakamlarında %0,2’lik bir aylık bir artış bekliyordu. Ancak toptancıların mal fiyatları için ödediği miktarı belirten ÜFE rakamları haziran ayında sadece %0,1 arttı. Gıda ve enerji fiyatları gibi değişken kalemleri dışarıda tutan çekirdek ÜFE verileri ise aylık bazda %0,1 artarak yine beklentilerin altında kaldı.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Küresel Yatırım Ofisi Model Portföy İnşası Başkanı Mike Loewengart konuyla ilgili açıklamasında, “ÜFE verileri dün açıklanan TÜFE verilerinde görülen enflasyondaki yavaşlamayı doğruladı. Ancak beklentilerin altında gelen haftalık işsizlik maaşı başvurusu rakamları istihdam piyasasındaki sıkışıklığı hatırlatıyor” ifadelerine yer verdi.

Loewengart, “Şimdilik sahne belli: FED birkaç hafta sonra faizleri artırma yolunda ve yatırımcılarsa bilanço sezonun başlamasıyla birlikte dikkatlerini kurumsal şirketlerin raporlarına odaklanacak” dedi.

Fed kenara mı çekiliyor?

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş

 

ABD'de üretici fiyatları 2,5 yılın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)